Speltips AIK – Mjällby 7/10: Bortastarka

Martin Efvergren Publicerat: 6 oktober 2023

Ett hemmastarkt AIK tar emot ett bortastarkt Mjällby AIF i den 26:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 7 oktober 2023 med avspark kl 15:00 på Friends Arena.

AIK – Mjällby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AIK har definitivt ryckt upp sig de senaste månaderna, men det är fortfarande ett jämnt race i bottenskiktet av tabellen. Inför den här omgången står AIK på 28 poäng och är därmed en poäng före BP som just nu innehar den negativa kvalplatsen.

Framförallt har AIK varit starka hemma på Friends Arena den senaste tiden. Där har man tre raka segrar och noll insläppta mål och senast man förlorade var mot Häcken i början av juli. Samma Häcken fick man också stryk av med 2-0 på Hisingen förra helgen.

AIK:s senaste hemmamatch var derbyt mot Djurgården där man stod för en övertygande insats och vann med 2-0. I omgången dessförinnan besegrade man Degerfors med samma siffror i Solna.

Läs vår guide om var och hur du hämtar marknadens bästa oddsbonusar!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Mjällby

Mjällby AIF slutade på nionde plats i allsvenskan förra säsongen. Samma placering har man nu med fem omgångar kvar att spela av den här säsongen. Totalt har man spelat ihop 34 poäng på 25 matcher.

Nu kommer emellertid Anders Torstenssons manskap med två raka förluster på hemmaplan i bagaget. Senast föll man med 3-2 mot Värnamo och det trots att gästerna åkt på en utvisning i slutet av första halvlek. Dessförinnan blev det förlust mot IFK Göteborg efter att man släppt in matchens enda mål i slutminuterna.

På bortaplan ser Mjällbys senaste facit betydligt bättre ut. Faktum är att man har vunnit fem av sina sex senaste bortamatcher i allsvenskan.

AIK och Mjällby möttes senast på Strandvallen i maj och det slutade då mållöst. När de nu möts igen gäller AIK som favoriter till ett odds omkring 1.72.

Vi kan nog räkna med en matchbilden som domineras av ett AIK som har mest att spela för. Det är också en matchbild som Mjällby trivs med och det kan nog också vara en delförklaring till deras starka borta-statistik.

Maif har en förmåga att vara som bäst i den här typen av matcher och jag tror att AIK kommer få slita hårt för att luckra upp en förmodat lågt stående fembackslinje. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:30, lördag 7 oktober 2023
TV: 
Stream:  Discovery+