Speltips, AIK – Shirak 16/7: Solnaiterna flera klasser bättre

Spelbloggare Publicerat: 15 juli 2015

AIK är lottade mot armeniskt motstånd i Europa League-kvalets andra runda. Matchen spelas inte på solnaiternas naturliga hemmaplan, men bör ändå vinna det här med minst ett par baljors marginal mot Shirak.

Skönt att ha fått se en del Europafotboll, CL-kvalet och första rundan här i EL, och således få en bättre måttstock över hur lagen från de olika länderna är. Känns lite mer bekvämt och insatserna kan börja skruvas upp en del. Nu hoppas vi bara att spelformen sitter i.

Shirak är alltså en klubb från Armenien och kom på tredjeplatsen i serien som avslutades för två månader sedan, vilket innebär att de plockade den sista biljetten hit till kvalet. I den första rundan stod man för en skräll – om än en mindre sådan – mot bosniska Zrinjski Mostar, där hemmamötet vanns med 2-0 och bortamötet förlorades med 1-2 efter att man reducerat på stopptid. Små marginaler som avgjorde med andra ord.

Utan problem avancerade AIK förbi finska VPS i runda nummer ett – på bortaplan fick man ”bara” 2-2 för att sedan vinna med förkrossande 4-0 hemma på Nationalarenan. Var klasskillnad där och formen verkar sitta i; i den senaste allsvenska matchen mot Sundsvall vände man 0-1 till 4-1 och har således fått lite känning på toppen.

Siffrorna lär skjuta i höjden

Vill mena att det ska vara brutal klasskillnad här, bra mycket större än oddssättarna antyder. Tycker vi fick en bra måttstock från tisdagens CL-kvalrunda. Pyunik, som kom etta i den armeniska förstadivisionen, 12 pinnar före just Shirak, förlorade med förnedrande 0-5 borta mot norska Molde. Var brutal klasskillnad och vårt speltips 1/1 ht/ft satt enkelt till fina 1,90x.

Och ja, AIK är bra mycket starkare än Molde medan Pyunik rimligen är bättre än Shirak i och med tabellplaceringen. Trots att denna match kommer utspelas på Tele2 Arena, lokalrivalerna Djurgården och Hammarbys hemmaplan, ska man inte ha några som helst problem att vinna det här med minst ett par baljors marginal.

Dessutom är AIK mitt i spelåret just nu medan det är uppehåll i Armenien – ännu en faktor som talar för solnaiterna.

AIK -1,5 mål asian handicap finns till 1,67x och det känns som ett bjudodds som spelbolagen dukar upp. Skruvar upp insatsen rejält och den som vill kan testa ett högre handikapp; siffrorna kan mycket väl skjuta i höjden här.

Speltips:

Speltips: AIK -1,5 mål asian handicap
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 16/7
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 7,50 betway logo
Shirak 15,50 redbet logo
Över 2,5 mål 1,50 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,70 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: