Speltips AIK – Sirius 29/4: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 28 april 2023

Ett pressat AIK gästas av IK Sirius i den femte omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 29 april 2023 med avspark kl 15:00 på Friends Arena.

AIK – Sirius

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan efter fyra spelade matcher av allsvenskan har AIK hamnat i trubbel. Andreas Brännström har fått en tuff start på det nya jobbet som är ett av de mest utsatta tränarjobben man kan ha i det här landet. Nu gäller det att snabbt hitta ett vinnande koncept för annars kan trycket utifrån skapa en väldigt negativ spiral.

Efter de två inledande förlusterna mot Halmstad och IFK Norrköping valde Brännström en annan typ av matchplan i derbyt mot Hammarby. Det skulle innebära en rejäl uppryckning sedan haveriet mot Peking vilket gav dem en välbehövlig derbyseger med 2-0.

I måndagens möte mot Värnamo på Borås Arena valde AIK att starta med samma manskap som mot Bajen, men den positiva effekten höll inte i sig. Istället var det Värnamo som, till stora delar, var det spelförande laget och på så vis var det rättvisande att AIK föll med 1-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Back to basics

IK Sirius FK har, precis som AIK, bara tagit tre poäng efter fyra spelade matcher, men ingen har väl ens funderat på att sätta en krisstämpel på Uppsala-laget. På så vis skiljer sig den yttre pressen en hel del mellan de här klubbarna. Därtill ska också sägas att Sirius prestationer har hållit en klart jämnare nivå än AIK:s och de har bara förlorat en av sina matcher.

Den förlusten kom i den senaste omgången då man tog emot ett revanschsuget Häcken efter förlusten mot Kalmar. Sirius hade inte mycket sätt emot då gästerna vann med klara 4-1. Dessförinnan hade Sirius alltså kryssat sina tre inledande matcher mot Norrköping, Djurgården och Varberg.

De senaste mötena mellan AIK och Sirius har varit jämna. Båda förra säsongens matcher slutade oavgjort och därefter har man mötts i två träningsmatcher som också de slutat oavgjort. Det senaste mötet som spelades för en dryg månad sedan slutade 0-0.

AIK gäller nu som favoriter till omkring 1.83 gånger insatsen, men som jag ser det borde oddsen vara jämnare. Gnagets insats senast var en stor besvikelse då man hoppats bygga vidare på det man gjorde så bra mot Hammarby. Nu är känslan att man åter är tillbaka på ruta ett.

Det råder inte harmoni i AIK och med profilstarka värvningar som Durmaz och Fischer på bänken blir det inte enklare. Brännströms prat om att man är svensk elitfotbolls långsammaste bidrar heller inte i någon bemärkelse.

Sirius har ställts mot tufft motstånd så här långt och gjort det bra mot både Djurgården och Norrköping. Kan de bara hålla ihop det de första tjugo minuterna kan nog frustrationen börja smyga sig på hos AIK och det ska de försöka utnyttja.

Brännström har försökt sig på en del svårare taktiska val, men nu räknar jag med att det blir ännu mer back to basics. Primärt handlar det om att sätta defensiven och det kan lätt gå ut över det offensiva. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 29 april
TV: 
Stream:  Discovery+