Speltips AIK – Västerås 18/2: Svenska Cupen

Martin Efvergren Publicerat: 17 februari 2023

Äntligen är det dags för svensk tävlingsfotboll då AIK gästas av Västerås i den första omgången av Svenska Cupen. Matchen spelas lördagen den 18 februari 2023 med avspark kl 15:15.

AIK – Västerås

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

AIK bygger nytt och det är Andreas Brännström som har fått det fotbollsmässiga huvudansvaret att leda projektet. Ambitionen är framförallt att utveckla anfallsspelet och det ska bli intressant att se hur långt man har kommit med de bitarna.
AIK har tappat en hel del rutin i Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Per Karlsson, men det bör inte vara något jätteproblem då man värvat in meriterade spelare som Jimmy Durmaz, Aboubakar Keita och Viktor Fischer.
Vad gäller nyförvärven så har man dock åkt på ett bakslag då mittfältsdynamon Magashy är skadad och lär missa hela gruppspelet i Svenska Cupen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensivt inriktade lag

Kalle Karlssons Västerås kommer från en säsong där man pendlade en hel del i sina prestationer. Högstanivån var väldigt hög och med sina 50 mål var man tredje bäst i Superettan. Samtidigt släppte man in 49 mål och slutplaceringen i tabellen blev en nionde plats.
Västerås höjde sig ganska rejält under hösten och man har även svarat för starka insatser på försäsongen. Man har slagit både IFK Norrköping och BP och trots att man tappat sin skyttekung Viktor Granath så har VSK fortsatt sett giftiga ut i sin offensiv.
AIK gäller nu som stora favoriter då en rak etta bara ger omkring 1.30 gånger insatsen. Som jag ser det är det mer ovisst än så.
Vi har att göra med två lag som i grunden vill vara framåtlutade och spelförande. AIK har glimtvis visat lovande tendenser men de har än så länge inte hållit nollan i någon av sina träningsmatcher.
Västerås är ett mer samspelt lag med en tränare som har fått bygga över tid. Det bör väga till deras fördel här och jag tror att man kommer att bjuda upp till dans och inte bara inrikta sig på lågt försvarsspel. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 15:15, lördag 18 februari
TV: 
Stream:  Discovery+