Speltips, AIK – VPS 9/7: Målspel i EL-kvalreturen

Spelbloggare Publicerat: 9 juli 2015

2-2 i Uleåborg och nu är det tid för returen mellan AIK och finska VPS i Solna, på Nationalarenan. Gästerna – lyckas de hamna i målprotokollet?

AIK var extremt illa ute i det första mötet. Målnollan i matchen bröt VPS i den första halvlekens tredje stopptidsminut och rapporterna talar om att det var katastrofalt utförda 45 minuter av solnaiterna som inte alls kom upp i tempot. Möjligt att motståndet underskattades, eller att spelarna var lite ringrostiga efter det en månads långa speluppehållet.

Det skulle också fortsätta likadant; AIK skapade oerhört lite och VPS var överraskande bra. 2-0 kom i den 65:e minuten – en mycket prekär situation för AIK-spelarna som därefter ökade tempot och pushade upp positionerna. Nabil Bahoui, som nyss lämnat klubben för spel i Saudiarabien, reducerade med tjugo minuter kvar av matchen och kvitterade sedermera kvarten senare.

En, trots att man ändå fick oavgjort, usel insats av AIK som sitter i förarsätet med sina två gjorda bortamål. Att de ska avancera vidare betalar så lite som 1,07 och VPS dito – 8,50x.

Oddssättarna helt oense

Bör absolut råda klasskillnad; det är trots allt en titelaspirant i Allsvenskan mot jumbon i den finska serien – men AIK:s form oroar. De var, under perioder i det första mötet, sämre än VPS och i matchen därpå, nu senast mot Kalmar, stod man för en anonym insats i 0-0-mötet.

Att VPS är bättre än tabellen visar – det är odiskutabelt. Tycker inte att de ska räknas bort helt här, även om det kan bli svårt att lösa en vinst på Nationalarenan. Att de ska kunna hamna i målprotokollet däremot, det ser jag goda chanser för.

Finnarna skapade trots allt en hel del och målade dubbelt i det första mötet och nu måste de framåt eftersom de måste göra minst två baljor under ordinarie tid för att ha en chans att avancera vidare. Detta kommer öppna upp ytor för båda parter att anfalla – känslan är att vi har en svängig tillställning att vänta, inte AIK emot skulle jag tro.

Nu saknar VPS förvisso sin bästa målskytt Juho Mäkelä, vilket är ett enormt avbräck – men vi ska också minnas att det var två andra spelare som målade i det första mötet, ex-AIK:aren Admir Catovic samt Jordan Seabrook. Dessutom saknar AIK sina två förstamålvakter och Oscar Linnér, 18, som gjorde sina första allsvenska minuter mot Kalmar, visade stundtals att han var nervös och var nära att skänka bort ett mål.

Trots att Nabil Bahoui lämnat AIK ska de helt enkelt få in åtminstone en strut på Nationalarenan, allt annat vore en makalöst stor skräll. Behöver knappast motiveras.

Oddssättarna är helt oense och på BLGM-marknaden är återbetalningen på 104% i skrivandets stund, 2,63 får vi för att båda parter ska måla och 1,72x för att det inte blir så. I min bok är det tveklöst var värdet är.

BLGM – ja spelas med en medelsumma hos Bet365.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,63 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 9/7
TV / Stream:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AIK 1,20 bwin logo
Oavgjort 7,75 expekt logo
VPS 17,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,53 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: