Speltips, Alavés – Barcelona 11/2: Revansch att utkräva

Spelbloggare Publicerat: 10 februari 2017

Barcelona har revansch att utkräva mot Deportivo Alavés när jakten på serieledande Real Madrid fortsätter. Under lördagen får de chansen till det på Mendizorrotza Stadium, varpå insatsen ska försöka dubblas.

Hämta en ny bonus: Vi listar Sveriges bästa odddsbonusar just nu. Klicka här för att komma till bonusguiden!

Sju matcher i följd utan förlust och bara en på de 17 senaste, och det är faktiskt inte Barcelona vi snackar om – de har ännu lite bättre statistik – utan just Deportivo Alavés. Vem kunde tro att nykomlingen i Primera División skulle stoltsera med sådana siffror?

Bottenstriden är man numera befriade från. Alavés är tolva och orsaken till att de inte kunnat lyfta mer är alla dessa kryss; 6-9-6 står resultatraden i. Men ändå; klart bättre än väntat.

Sämre än väntat har å andra sidan Barcelona varit. De är inte alls lika starka och solida som vi blivit vana med att se dem och avståndet upp till serieledaren tillika ärkerivalen Real Madrid är på en pinne – med två matcher fler spelade. Bara vinster som räknas framöver, annars är det över.

Extra intressant blir matchen eftersom parterna ska möta varandra i Copa del Rey-final i slutet av maj. De blev båda klara finalister i veckan; Barcelona efter att ha skickat ut Atlético Madrid med 3-2 över 180 minuter och Alavés efter att ha värjt undan Celta Vigo med 1-0.

Det mesta talar för katalanerna

Revansch finns att utkräva från Barcelona, som faktiskt förlorade det omvända mötet med detta. 1-2 på Camp Nou. Förvisso roterade katalanerna en del i startelvan, men de förlorar ändå extremt sällan inför hemmapubliken. Och när det väl händer, mot toppmotstånd.

Fastän CL-spel väntar för Barcelona nästa vecka, talar allt för att en nära på toppad startelva presenteras, med den eminenta topptrion intakt. Då tycker jag inte att Alavés ska ses med så pass stor chans som oddssättarna vill få det till.

All heder till Alavés, som visat prov på ett fantastiskt försvarsspel och uppenbarligen är svåra att slå – men här höjs nivån lite väl. Barcelona har inte råd att tappa i matcher som denna, eller överhuvudtaget som situationen är just nu, och kommer till spel fullt motiverade.

Tror också att cupskalpen i veckan påverkar för Alavés, som möjligen är lite mätta. Det var huvudfokus denna vecka och då blir det svårare att ladda om. Dessutom har man bara fått vila tre dagar mot Barcelonas fyra. Påverkar, om än lite.

Det här löser Barcelona, eller hur?

Barcelona -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal – klickas i till dubbelt betalt hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Barcelona -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, lördag 11/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: