Speltips, Alavés – Celta Vigo 8/2: Vi svänger om på hörnmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2017

Möte två av två väntar mellan Deportivo Alavés och Celta Vigo i Copa del Reys semifinal. I det inledande mötet prickade vi in en 2,60-oddsare från hörnmarknaden – nu svänger vi om totalt.

Försvarsinsatsen för Alavés i bortamötet här mot Celta Vigo var suverän – motståndarna släpptes knappt till en enda klar målchans, fastän de tilläts ha ett massivt bollinnehav. 0-0 var således ett rättvisande resultat för matchen och det innebär att underdogen stärkt dras aktier rejält när en finalplats är i potten.

Alavés är en av fotbolls-Spaniens stora utropstecken det här spelåret – har, som nykomlingar i Primera División, helt tagit avstamp från botten och är nu tolva i serien, med det fina facit; 27 pinnar på 21 matcher. Med cupen inräknad har bara en av de 16 senaste matcherna förlorats, vilket var borta mot just Celta Vigo i mitten av januari.

Två hack och tre pinnar ovanför Alavés i tabellen, hittar vi Celta Vigo, som snarare underpresterat. Förhoppningen var, och är fortfarande, att utmana om Europaplatserna, vilka också är inom räckhåll. Den närmsta framtiden kommer visa varåt det barkar.

De vinner ”hörnmatchen”

Hörnfokus. Kan inte alls förstå hur oddssättarna resonerar.

Lite precis som i det omvända mötet när vi prickade in Alavés över 3,5 hörnor till massiva 2,60 x polletterna.

Nu svänger vi om helt och hållet – det är istället fokus på Celta Vigo och deras hörnmöjligheter, förvisso kontra Alavés sådana. Handlar om den så kallade ”hörnmatchen” – vilken sida skapar flest till antalet?

Alavés hade en oerhört defensiv approach i det omvända mötet och tillät Celta Vigo ha bollen under merparten av matchen – och så tror vi att det kommer se ut även här. Ser vi till deras hörnstatistik på hemmaplan i Primera División skapas 4,5 och 4,6 släpps till.

Dessutom ser undertecknad Alavés chanser att kliva upp i ledning, eller åtminstone hålla oavgjort, som stor – och då kommer ju Celta Vigo flytta upp positionerna.

Celta Vigo har rätt kraftig minusstatistik på hörnfronten på bortaplan, men den har till stor del landat så i helt annorlunda typer av matcher än denna. Haft ett rätt tufft schema.

Bortalaget väntas ha mer boll – och ska därför ses med stor chans att ”vinna hörnmatchen”.

Flest hörnor: Celta Vigo klickas i till 2,40x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Celta Vigo
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 8/2
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: