Speltips Albanien – Moldavien 17/6: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Albanien tar emot Moldavien i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Albanien – Moldavien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Albanien och Moldavien tillhör EM-kvalets grupp E där Polen och Tjeckien gäller som huvudfavoriter att ta sig vidare till EM i Tyskland 2024. Förutom dessa fyra lag har vi även Färöarna i den här gruppen.

För Albaniens del inleddes gruppspelet med den kanske svåraste matchen på pappret då man ställdes mot Polen på bortaplan i premiären. Albanerna höll ihop det på ett bra sätt, men det slutade ändå i en 1-0-förlust.

Sedan årsskiftet leds Albanien av brassen Sylvinho och matchen mot Polen är hans enda så här långt. Ser vi tillbaka till det senaste VM-kvalet så var man inte långt ifrån att knipa andraplatsen i sin grupp, men blev till slut slagna av just Polen med två poängs marginal.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Albanien är klara favoriter

Moldavien spelade två EM-kvalmatcher på hemmaplan vid den senaste landslagssamlingen i mars och båda slutade oavgjort. Först lyckades man, med nöd och näppe, knipa ett kryss mot Färöarna sedan man kvitterat till 1-1 på straff i matchens slutminuter. Därefter tog man en mer meriterande poäng då man spelade 0-0 mot Tjeckien.

Moldavien har annars haft svårt att mäta sig med de bättre lagen i Europa. I det senaste VM-kvalet tog man endast en enda poäng och slutade sist i gruppen efter Färöarna. Det ska dock sägas att det var en ganska tuff grupp där även Österrike, Israel, Skottland och Danmark ingick.

Albanien har ett starkare lag på pappret och bättre meriter än Moldavien och de gäller också som klara favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.40 gånger insatsen.

Albanien gjorde det väldigt bra i det senaste VM-kvalet, men under förra årets Nations League var resultaten skralare. Man bör emellertid ha goda chanser att vinna den här matchen och ska man kunna utmana om en topplacering måste man vinna den här matchen.

Jag finner anledning att tro att Moldavien kan stå emot ganska väl och att det här kan bli en jämn och tät tillställning. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.71 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo