Speltips Almeria – Elche 2/5: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2023

UD Almeria tar emot den avsågade jumbon Elche CF i den 33:e omgången av La Liga. Matchen spelas den 2 maj 2023 med avspark kl 19:30.

Almeria – Elche

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen Almeria ser ut att få kämpa in i det sista för att försöka säkra ett nytt kontrakt i La Liga. Efter 32 spelade matcher har man tagit 33 poäng och därmed är man två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Den senaste tiden har man ställts mot tufft motstånd och man har bara tagit tre poäng på de fyra senaste omgångarna. Man föll med uddamålet mot både Atletico Madrid och Athletic Bilbao, men därefter tog man tre mycket viktiga poäng i bottenmötet mot Getafe.

I lördags väntade så en ny övermäktig uppgift då man föll med 4-2 mot Real Madrid på Santiago Bernabéu. Nu ser emellertid chanserna till poäng betydligt bättre då man gästas av ett Elche som ligger hopplöst sist i La Liga.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Almeria

Elche CF har en mycket motig säsong bakom sig och i praktiken står det redan klart att de kommer att spela i Segunda Division nästa säsong. De har endast skrapat ihop totalt 16 poäng och avståndet upp till säker mark är hela 17 poäng med sex matcher kvar att spela.

Inför lördagens hemmamöte mot Rayo Vallecano hade Elche sex raka förluster i ryggen. På dessa matcher hade man endast gjort ett enda mål och det var nog därför få som tippade rätt på utgången av den matchen. Plötsligt slog man till med en 4-0-seger – men det ska då nämnas att Vallecano åkte på en utvisning redan efter en knapp halvtimma.

Almeria och Elche möttes senast i den andra omgången av La Liga och det slutade då 1-1. När de nu möts igen gäller Almeria, som har allt att spela för, som relativt klara favoriter.

Elches oväntade storseger senast gör dock den här matchen något mer oviss. Från att ha varit helt nedkörda i botten lär de komma med en bättre känsla till den här matchen. Almeria är också mer pressade av stundens allvar och det återstår att se hur väl de hanterar den saken.

Almeria har emellertid gjort det ganska bra på sistone mot betydligt tuffare motstånd än Elche och det mesta talar för att de kommer att lösa den här uppgiften. Mitt spel blir en rak etta, att Almeria vinner till 1.77 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Almeria vinner
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:30, tisdag 2 maj
TV: 
Stream:  cmoreplay logo