Speltips, América – Manchester United 18/7: Antiklimax för United?

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2015

”Nya” Manchester United kickstartar sin försäsong med vänskapscupen International Champions Cup. Mexikanska Club América, som inte alls ska underskattas, står för motståndet i Seattle och då spelar vi emot de röda djävlarna.

Plånboken har öppnats och Louis van Gaal fått värva. Efter de senaste årens misslyckande siktar Manchester United åter på att bli en del av toppen i fotbollseuropa. Klasspelare som Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin och Matteo Darmian har kommit in och fler står på tur; såväl Sergio Ramos som Edison Cavani rapporteras vara nära klubben.

Samtidigt har flera namnstarka spelare lämnat, sådana som inte anses ha presterat, och detta är bland annat Nani och Robin van Persie som båda sålts till Fenerbahce. Ska bli extremt intressant att se huruvida detta United kommer hitta tillbaka till sin storhetstid eller fortsätta tappa gentemot konkurrenterna i Premier League.

América tillhör den absoluta toppen i Mexiko och är alltid och fajtas om titeln. Grundserien 2014/2015 vann man planenligt, men i slutspelet tog det stopp i semifinalen – och det är just där man haft vissa problem de senaste åren, slutspelet. Hur som helst, den mexikanska serien är absolut tuff och även om de flesta namnen i América inte är speciellt kända för oss här i Skandinavien, är det en stark trupp som tränaren Ambriz befogar över.

God skrällmöjlighet

Råder absolut noll tvekan om att Manchester United på pappret är flera snäpp bättre än América, men jag tycker det finns flera faktorer som talar för att mexikanerna ska kunna göra livet jobbigt för de röda djävlarna.

Dels är Manchester United till stora delar ett nytt lagbygge och att få ihop pusselbitarna kan säkert ta lite tid. Tror inte att Louis van Gaal är jättefokuserad på utgången av matchen, utan mer vill få besked i det spelmässiga.

América har kommit så pass mycket längre i sin försäsongsträning och har seriepremiär redan om tio dagar, vilket innebär att de borde vara mer resultatfokuserade; detta är trots allt den sista vänskapsmatchen innan premiären. Hittills har mexikanerna spelat två matcher i International Champions Cup, dessa mot amerikanska LA Galaxy och San Jose Earthquakes, vilka man förlorade med 1-2 mot de förstnämnda och vann med samma siffror mot de sistnämnda. Rapporter talar om att spelet ska ha sett helt okej ut i båda matcherna.

Mycket troligt att United släpper på tyglarna här; trycker upp positionerna och kanske inte är lika försvarsinriktade som i en vanlig seriematch. Gillar skrälloddsen och América över 1,5 mål synas till acceptabla 4,0x hos vår favoritbookie, William Hill.

Speltips:

Speltips: América över 1,5 mål
Odds: 4,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 05:00, lördag morgon 18/7
TV / Stream:  eurosporttva logo unibettv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
América 7,00 unibet logo
Oavgjort 4,65 comeon logo
Manchester United 1,45 mybet logo
Över 2,5 mål 1,57 bwin logo
Under 2,5 mål 2,50 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: