Speltips inför APOEL – Athletic Bilbao 23/2: Lika underhållande som senast?

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2017

Det vankas retur mellan cypriotiska APOEL och spanska Athletic Bilbao på GSP Stadium och precis liksom i det första mötet, tänker vi att matchen kommer öppnas upp och att det således finns stora målmöjligheter.

Med Athletic Bilbaos hemmastyrka och den klasskillnad som ändå råder, fick de vårt förtroende i form av ett 1,5-handikapp i det inledande mötet och spanjorerna hade 3-1 – ett bra resultat – på resultattavlan fram till slutspurten, då APOEL fick in en blytung reduceringsbalja.

Vi har alltså 3-2 till den här returen. Athletic Bilbao i förarsätet, men favoritpositionen är skör. Cyprioterna erkänt hemmastarka medan Bilbao har det svårt att leverera på resande fot. Bädddar det för en skräll?

Någonting som sätter extra piff på den här matchen och båda de här parternas Europaäventyr, är vikten av det. Både APOEL och Athletic Bilbao satsar fullt ut på Europa League och roterade i startelvan i respektive senaste seriematch.

Annars ser det rätt ljust på bådas skadefronter. Inte mycket av intresse att rapportera.

Välbetalt målspel

Gillar såväl skräll- som målmöjligheterna här.

Vi kastar dock det förstnämnda åt sidan och satsar istället på målen, där det finns större värde att tälja.

När det första målet väl kom i den förra matchen, öppnades den upp totalt – med ett järnhårt styrande Athletic Bilbao som hade svårigheter med ett vasst omställningsspel från APOEL.

Nu kommer cyprioterna vilja ta över taktpinnen och eftersom de kunde såra Bilbao på bortaplan, ska de dito hemma. Just hemmaspelet är solitt med en fantastisk rad på 17 raka utan förlust. Även ute i Europa har de spänt musklerna på Cypern.

Och eftersom de fick in två bortamål, APOEL, har de med andra ord råd att kliva på framot och riskera släppa in i alla fall ett här. Bidrar till att positionerna pushas upp lite extra?

Gästernas offensiva kapital är stort och det är ingen hemlighet att Athletic Bilbao har ett bättre fotbollslag, men de är undermåliga på resande fot och visade upp en stor defensiv skörhet i det inledande mötet. Förlorade dessutom seriefajten mot Valencia under söndagen.

BLGM – ja spelas till finfina 1,91x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 23/2
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: