Speltips, Argentina – Brasilien 14/11: Hittar han rätt i stjärnornas frånvaro?

Spelbloggare Publicerat: 13 november 2015

OBS! Matchen skulle spelas 01:00 natten mot fredag men fick skjutas upp till 01:00 natten mot lördag på grund av kraftigt regn i Argentina.

De stora skadeproblemen i krisande Argentina öppnar för att en viss anfallare får chansen i VM-kvalmatchen mot Brasilien och då lockar målskyttespelet till fina siffror.

Två sydamerikanska jättar som ställs mot varandra – ett möte präglat av rivalitet. Tvåan från förra årets världsmästerskap, mot dåvarande värdnationen som hamnade på fjärdeplatsen.

Kvalet till VM 2018 i Ryssland har de båda öppnat på halvdana vis och för Argentina spelar man redan nu spelar med kniven mot strupen. Premiären hemma mot Ecuador förlorades, mot Paraguay därefter slutade det oavgjort. En pinne på två matcher mot, på pappret, klart sämre motstånd och noll mål framåt.

Snäppet bättre start för Brasilien – förlust över Chile och vinst mot Venezuela. Fortfarande flera delar i spelet som inte klickar. Coach Dungas manskap utstrålar inte direkt harmoni ute på planerna…

Gonzalo ”anytime”

De här skadeproblemen hos värden är främst centrerade på de offensiva positionerna. Storstjärnan Leo Messi är skadad, Sergio Agüero och Carlos Tevez likaså. De främsta alternativen på spetspositionerna med andra ord och detta innebär att en viss Gonzalo Higuaín väntas få förtroendet – ett förtroende han borde vara helmotiverad till att förvalta.

En perfekt chans att stärka sina aktier i truppen när det råder anfallsproblem – noll mål på de två inledande matcherna. Mot ett Brasilien vars defensiva kvalitéer är rejält överskattade. När de ställs mot lite sämre motstånd, då brukar man inte ha problem att hålla lakanet tätt – mot de bättre är det helt annorlunda. Bara att kolla på semifinalen samt matchen om tredjeplatsen i VM förra året: 1-7 mot Tyskland och 0-3 mot Holland. På hemmaplan!

Bara utspelats vänskapsmatcher dessa två emellan de senaste åren, men där har det i alla fall bjudits på en del mål och jag skulle inte bli förvånad om det fortsätter på samma vis nu när det vankas matcher av betydelse.

Målproduktionen från Higuaíns sida har varit stor på sistone. I årets Serie A har han stänkt dit nio baljor på 12 matcher för Napoli och när han väl får förtroendet i landslagströjan brukar jobbet göras väl. På 141 spelminuter i årets Copa America stod han för två fullträffar. Sammanlagt: 27 baljor på 52 matcher för sitt land.

3,10 x insatsen betalar målskyttespelet hos Unibet och det är spelbart. Insatsen tillbaka om han mot förmodan inte skulle starta.

Speltips:

Speltips: Gonzalo Higuaín målskytt ”anytime”
Odds: 3,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, natten mot lördag 14/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Argentina 2,55 betstarsknapp logo
Oavgjort 3,30 unibet logo
Brasilien 2,95 betrally logo
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,70 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: