Speltips Ariana – Ängelholm 14/6: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 14 juni 2023

Skånelagen Ariana FC och Ängelholms FF gör upp i den trettonde omgången av Ettan Södra. Matchen spelas onsdag den 14 juni 2023 med avspark kl 19:00.

Ariana – Ängelholm

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Malmö-laget Ariana FC är nykomlingar i Ettan Södra sedan man vunnit Division 2 Södra Götaland förra säsongen. Faktum är att klubben bildades så sent som 2015 och har sedan dess gjort sju raka avancemang i seriesystemet. Klubben har en stark koppling till Afghanistan då ett flertal av lagets spelare har påbrå därifrån.

Att Ariana FC ska vinna serien för åttonde året i rad är ingen realistisk ambition, men de har gjort det bra även på den här nivån. Efter tolv spelade matcher har man tagit 17 poäng, vilket ger en sjätte plats i tabellen inför den här omgången.

På hemmaplan har man vunnit sina två senaste matcher utan att släppa in mål. Man slog då Oskarshamns AIK med 4-0 och därefter Ahlafors IF med 2-0. I sin senaste match, i fredags, spelade man 0-0 borta mot Torns IF.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ariana är klara favoriter

Ängelholms FF har tyngre historiska meriter än Ariana, men man har inte riktigt fått det att stämma så här långt. Totalt har man spelat ihop 12 poäng på 12 matcher, vilket gör att man för tillfället ligger på en negativ kvalplats. Roar Hansens manskap slutade på åttonde plats i Ettan Södra förra säsongen.

Inför söndagens hemmamöte mot Åtvidabergs FF hade Ängelholm förlorat sex raka matcher och på dessa hade man endast gjort ett enda mål. Här kunde man så ta en efterlängtad och välbehövlig 1-0-seger sedan 18-årige Jonathan Nilsson gjort matchens enda mål.

Vi har nu att göra med en pigg nykomling i Ariana FC som kommer med en positiv trend och noll insläppta mål på de tre senaste matcherna. Och på andra sidan ett Ängelholms FF som har det kämpigt, även om man lyckade vinna senast.

Förutsättningarna gör att Ariana gäller som klara favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.45 gånger insatsen.

För ett uddlöst Ängelholm som endast gjort fem mål på tolv seriematcher gäller det nog främst att försöka vara täta bakåt och hoppas på omställningslägen. De gånger de har lyckats göra mål, bortsett från en match, så har man också vunnit då man har fyra stycken 1-0-segrar.

Det innebär också att båda lagen inte har gjort mål i elva av Ängelholms tolv matcher. Därför finner jag ett bra spel i att båda lagen inte kommer göra mål i den här matchen heller. Det spelas till 1.80 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.80
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, onsdag 14 juni 2023
TV: 
Stream: