Speltips Aris – Bate 26/7: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 25 juli 2023

De cypriotiska mästarna Aris Limassol och de belarusiska mästarna Bate Borisov ställs mot varandra i den andra rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdag den 26 juli med avspark kl 19:00.

Aris – Bate

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Aris FC från Limassol kunde i slutet av maj säkra ligatiteln i de cypriotiska högstaligan. Man vann då serien med tre poängs marginal ner till tvåan Apoel. Förra sommaren kvalade man till Conference League, men blev då direkt utslagna av Neftchi Baku från Azerbaijan.

Den cypriotiska ligan startar i augusti, men Aris har redan smygstartat säsongen med en supercup-final mot Jesper Jansson Omonia Nicosia i fredags. Där gick man segrande med 2-0. Värt att notera är att det även finns svenskinslag i Aris då Franz Brorsson och Leo Bengtsson var med och förde laget till serieseger.

I det här CL-kvalet gör Aris nu sitt första framträdande i och med det här mötet mot Bate.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett försvarsstarkt Bate

FC BATE från Borisov vann den belarusiska ligan förra säsongen, men har inte inlett den här säsongen lika starkt. Efter 14 spelade ligamatcher har man tagit 22 poäng, vilket ger en fjärde plats i tabellen. Avståndet upp till serieledande Neman Grodno är då tio poäng.

Formen ser emellertid ut att vara stigande då man vunnit sina två senaste ligamatcher. Därefter slog man ut FK Partizani från Tirana i CL-kvalets första runda. Man spelade då 1-1 på bortaplan för att sedan vinna med 2-0 hemma i Borisov förra veckan.

Bates trupp består till stor del av inhemska spelare medan Aris har en betydligt mer internationell prägel. En intressant faktor är också att Aris leds av belarusiern Aleksey Shpilevskiy som bör ha bra koll på sitt motstånd här.

På pappret är Aris det vassare laget och de gäller som relativt klara favoriter inför det här första mötet. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.64 gånger insatsen.

Bate har dock fördelen av att befinna sig mitt i sin ligasäsong och det brukar inte sällan vara en betydande fördel. De har nu bara släppt in ett mål på sina fem senaste matcher och jag finner anledning att tro att de kan hålla ihop det på ett bra sätt även här. Jag tror på en tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.65 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.65
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 26 juli 2023
TV: 
Stream: