Speltips Armenien – Turkiet 25/3: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Armenien gästas av Turkiet i den första omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 25 mars 2023 med avspark kl 18:00.

Armenien – Turkiet

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Armenien och Turkiet tar sats mot EM 2024 i Tyskland och man gör det i en grupp tillsammans med Kroatien, Wales och Lettland. Kroatien gäller som favoriter medan Turkiet och Wales, på förhand, ses som de två lag som kommer göra upp om andraplatsen.

Armenien har säkerligen för ambition att utmana då det här kvalet blir en nystart under nytillträdde ukrainaren Oleksandr Petrakovs ledning. I VM-kvalet var man dock inte speciellt nära att ta sig vidare, men man skrapade ändå ihop 12 poäng på tio matcher. Det gav till slut en fjärde plats efter Tyskland, Nordmakedonien och Rumänien.

Ser vi till de sju senaste landskamperna som innefattar både Nations League och träningsmatcher så har Armenien sex förluster och ett kryss. För Petrakovs del är det här emellertid hans första som förbundskapten för Armenien.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett defensivt balanserat Armenien

Turkiet har ett par sämre år bakom sig med misslyckat EM 2020 och degradering till Nations Leagues C-division. Det senaste VM-kvalet var dock ett steg i rätt riktning för Stefan Kuntz landslag. Man slutade då endast två poäng efter Nederländerna och tre poäng före Norge. Det innebar att man fick kvalspela mot Portugal, vilket blev en övermäktig uppgift.

Under hösten ställdes Turkiet mot Färöarna, Luxemburg och Litauen i Nations League. Man föll då överraskande borta mot Färöarna, men i övrigt gjorde man vad som förväntades då man till slut vann gruppen med viss marginal. Efter Nations League träningsspelade Turkiet mot bättre motstånd och besegrade då både Skottland och Tjeckien med 2-1.

Turkiet gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. På pappret håller man en kvalitet som Armenien inte kan mäta sig med och då man ställs mot Kroatien på tisdag vore en seger välbehövlig.

Armenien är dock inget landslag som enkelt städas av, åtminstone inte när de får det att stämma på hemmaplan. Ojämnheten i prestationerna har varit ett problem och jag räknar med att Petrakov har för ambition att primärt sätta de defensiva grunderna. Därför tror jag inte att Armenien kommer att bjuda på alltför mycket i den här matchen och att det kan bli ganska tillknäppt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo