Speltips Arsenal – Bayern Munchen 29/3: Försvarsstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 28 mars 2023

Arsenal ligger under med 1-0 inför returen mot Bayern Munchen i kvartsfinalen av Women’s Champions League. Matchen spelas onsdagen den 29 mars 2023 med avspark kl 21:00.

Arsenal – Bayern Munchen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jonas Eidevalls Arsenal ställdes på en del tuffa prov i gruppspelet av Women’s Champions League, men gick ändå ur det som gruppetta. Man vann före starka konkurrenter i form av de regerande CL-mästarna Lyon samt Juventus, följt av jumbon Zurich.

I den engelska högstaligan Women’s Super League är också konkurrensen tuff, men man kommer från tre raka segrar. Lördagens derbyseger mot Tottenham med 5-1 gör att Arsenal, just nu, placerar sig på fjärde plats i tabellen. Man är emellertid bara tre poäng efter Man United och Man City som toppar tabellen med en match mer spelad än Gunners.

Nu väntar så en ny svår utmaning i CL där man har ett 1-0-underläge mot FC Bayern inför den här returen i London.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sju raka nollor

I det första mötet i Munchen för en dryg vecka sedan var det alltså Bayern som drog det längsta strået. Lea Schuller satte 1-0 i slutet av den första halvleken som spelmässigt varit jämn. I den andra tog Arsenal över mer och mer, men Stina Blackstenius och company gick mållösa.

Bayern Munchen går starkt i Frauen Bundesliga som man toppar efter 16 spelade omgångar. Man är just nu en poäng före Wolfsburg och mycket talar för att det är de två lagen som gör upp om ligatiteln. Därför var det förstås en väldigt viktig seger som FC Bayern när man i lördags besegrade just Wolfsburg efter ett sent avgörande mål på straff av Georgia Stanway.

FC Bayern, som leds av norrmannen Alexander Straus, kommer till den här matchen med åtta raka segrar i ryggen. På de sju senaste har man inte släppt in ett enda mål och kan man förlänga den sviten här är man klara för semifinal i Women’s Champions League. Det tror jag borgar för ett mer defensivt balanserat FC Bayern i den här matchen.

Vi har alltså en intressant nordisk tränarduell där Jonas Eidevalls Arsenal måste hitta sätt att få hål på Bayern Munchens ramstarka defensiv.

På pappret är Arsenal det något starkare laget och hemmaplansfördelen gör att man gäller som favoriter hos spelbolagen. En rak etta ger omkring 1.92 gånger insatsen.

Jag räknar med att Arsenal kommer att vara spelförande, men att tyskorna kommer att fortsätta försvara sig väl. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till mycket spelvärda 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 29 mars
TV: 
Stream: