Speltips, Arsenal – Bournemouth 27/11: Hörnfokus

Spelbloggare Publicerat: 25 november 2016

Hörnor och AFC Bournemouth brukar vara en lyckad spelkombination. Kan de passera deras lina när titeljagande Arsenal besöks på Emirates Stadium? Vi på Spelbloggare tar ställning!

Ligans kanske mest ojämna lag, Bournemouth, står inför en tuff bortafajt – men kommer till den med bra känsla efter en fin 1-0-trea borta mot Stoke förra veckan. Den innebar att ett stort avstamp från botten och att man nu är precis i mitten av tabellen och härjar. På vilken sida, den övre eller undre tabellhalvan, blir det att cirkulera runt på framöver?

För Arsenal är det enda som räknas att tre poäng landar på kontot, annat har de inte råd med. Det är så pass stark konkurrens uppe i toppen av serien att varenda tappad pinne kan komma att bli förödande, vilket har fått erfaras förut. I skrivandets stund – före lördagens fajter – innehas fjärdeplatsen och till toppen av kullen samt lokalkonkurrenten Chelsea skiljer tre pinnar.

Skönt att få en match som denna, när favoritskapet är stort, efter att ha haft ett äkta mardrömsschema – ställts mot Tottenham, Manchester United och Paris Saint-Germain, tre matcher som alla slutade oavgjorda. Kan å andra sidan bli en fälla också, såklart. Bournemouth har ju en stark högstanivå, det vet vi om.

Bortahörnorna investeras i

Som nämnt, hörnfokus här.

På hemmaplan är det mer eller mindre alltid Arsenal som sätter tonen, ska föra dansen – och så kommer fallet vara även här. Men visst bör Bournemouth kunna ha en del att sätta emot?

Bournemouth är, trots att de var i botten och tampades senast förra året, en hörnmaskin; attackerar ofta via flankerna och brukar ändå trycka upp en del folk i anfallen, även när lite det bjuds på lite tuffare motstånd.

Arsenal har dessutom haft ett tufft spelschema – kanske till och med roterar på vissa positioner? Annars risk för viss trötthet, fyra dagars vila sedan CL-matchen mot PSG till trots. Tuff match, på alla plan, som lär ha satt sina spår.

Med detta spelåret och det förra inräknat släpper Arsenal till i snitt 4,0 hörnor per hemmamatch medan Bournemouth skapar 5,0 på resande fot.

Det här kan bli en öppen match, där Bournemouth under perioder får rulla boll. Bortahörnorna nära till hands?

Bournemouth över 3,5 hörnor spelas till 1,75 x insatsen hos Bwin, som ni får 250 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Bournemouth över 3,5 hörnor
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 15:15, söndag 27/11
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: