Speltips Arsenal – Chelsea 2/5: Londonderby

Martin Efvergren Publicerat: 2 maj 2023

De formsvaga Londonklubbarna Arsenal och Chelsea drabbar samman i tisdagens enda match från Premier League. Matchen spelas den 2 maj 2023 med avspark kl 21:00 på Emirates Stadium.

Arsenal – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal har överträffat alla förväntningar den här säsongen, men för tillfället har nog laget och dess supportrar svårt att glädja sig över den saken. Den senaste tiden har de inte lyckats förvalta sitt poängmässiga övertag i titelstriden och nu gäller att försöka samla kraft till de fem matcher som återstår av säsongen.

Inför onsdagens seriefinal mot Manchester City hade Mikel Artetas manskap tre raka kryss i ryggen. Två av dem på bortaplan mot Liverpool och West Ham samt ett hemma mot Southampton. Det är egentligen inga usla resultat, men i jämförelse med Man City räcker det inte.

Räckte till gjorde heller inte Arsenal i den här upphaussade matchen. De var aldrig ens nära att kunna rubba Man City och förlusten skrevs till 4-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Arsenal

Om Arsenal har det tungt just nu så är det ingenting mot vad lokalrivalen Chelsea går igenom. De har nu inte vunnit på åtta raka matcher om vi räknar CL-dubbelmötet mot Real Madrid. Sedan Frank Lampard tog över har man fem raka förluster och endast ett enda mål framåt.

Förra veckans insats i hemmamötet mot Brentford var en form av ny bottennotering. Återigen gick man mållösa då man föll med 2-0 och därmed är man just nu inte bättre än tolva i tabellen.

Arsenal och Chelsea möttes senast på Stamford Bridge i november och den matchen slutade med en 1-0-seger för gästerna. När de nu möts igen gäller Arsenal som favoriter till ett odds omkring 1.65 gånger insatsen.

Ser vi till säsongen som helhet råder det ingen tvekan om vilka som är det bästa laget här. Skadorna på Saliba och Tomiyasu har dock ställt till det för Arsenal. Det märks inte minst i resultatraden då man släppt in elva mål på de fyra senaste matcherna.

Men om det är något lag som Arsenal ska kunna hålla tätt mot så är det detta oerhört uddlösa Chelsea. Kan Arteta bara få sitt lag att höja sig mentalt efter den svaga insatsen i seriefinalen så bör man ha goda chanser att ta revansch i det här derbyt. Vad gäller det offensiva spelet, tajmingen och samhandlingarna spelarna emellan är man alltjämt på en annan nivå än Chelsea och det tror jag fäller avgörande. Mitt spel blir Arsenal -1 (asian handicap) till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal -1 (asian)
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, tisdag 2 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo