Speltips, Arsenal – Chelsea 24/1: Bryter den usla derbytrenden?

Spelbloggare Publicerat: 24 januari 2016

Londonderby mellan Arsenal och Chelsea att vänta från Premier League – kan det bli en målrik batalj att vänta, månne?

Det är fortfarande toppen mot den undre tabellhalvan. Arsenal är uppe på toppen av kullen med Leicester och Manchester City – de sistnämnda kan kliva om beroende på resultat mot West Ham – tätt bakom. Liten, ytterst liten, svacka på sistone – två halvdana prestationer mot Liverpool respektive Stoke, men båda dessa har slutat oavgjort – på bortaplan. Helt okej ändå.

Chelsea under Guus Hiddink har steppat upp, men det är märkbart att mästarna alltjämt är smått skakade; inte kommer upp i bästa möjliga nivå. Därmed har det stora lyftet inte kommit och oavgjort i hemmamatcherna mot West Bromwich och Everton, de senaste spelade, är förstås inte resultat man är nöjda nöjda med.

Minst två mål i 10/12 senaste

Vaknar Chelseaspelarna på rätt sida, då kan de komma till Emirates Stadium och vinna en match som den här. Men hur mycket talar för det? Att spela emot dem har ju, i alla fall hittills, varit oerhört lyckosamt under spelåret.

Försvarsspelet, det som var Chelseas signum under fjolåret, har undertecknad inte överdrivet stor respekt för. På sistone har det varit öppna dörrar bakåt – två insläppta mot West Bromwich och tre mot Everton, är förstås inte acceptabelt. En svajig försvarslinje är det som stått uppställd framför Thibaut Courtois.

Nu imponerade inte Arsenal mot Stoke senast, men det är en oerhört svår match och skillnaden på hemma- kontra bortaplan är stor. De sex senaste bataljerna på Emirates Stadium har de vunnit och minst två baljor gjorts i 10 av de 12 senaste.

Dessutom får ”Gunners” tillbaka deras två främst lysande stjärnor i Mesut Özil och Alexis Sanchez efter skadeuppehåll. Gästerna får tillbaka Eden Hazard, men det stärker ju inte dem defensivt utan offensivt.

Arsenal har haft enorma problem hemma mot Chelsea de senaste åren, men nu talar mycket för att ett trendbrott kan lura runt hörnet. Över 1,5 hemmamål spelas till 2,10 x insatsen. Lika bra betalt som den raka ettan, men med tanke på Chelseas defensiva bekymmer är det förstnämnda valet att föredra.

Speltips:

Speltips: Arsenal över 1,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 24/1
TV:  viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 2,10 williamhill logo
Oavgjort 3,60 unibet logo
Chelsea 3,90 bwin logo
Över 2,5 mål 1,95 mybet logo
Under 2,5 mål 1,91 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: