Speltips, Arsenal – Crystal Palace 17/4: Kortpolletter investeras i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 17 april 2016

Londonderby står på schemat – Arsenal mot Crystal Palace på Emirates Stadium. Fajten är kanske inte den mest upphaussade, men visst bör det ändå kunna smälla en del ute på banan?

Före jul var Crystal Palace – hör och häpna – uppe och fäktades i Europaområdet, men därefter har man dalat rakt neråt i tabellen. På de 21 senaste seriematcherna har det blivit så lite som en vinst och man ska vara tacksamma över att skörden var så stor de inledande månaderna av spelåret – annars hade det mycket väl kunnat bli spel i Championship. Nu är ändå kontraktet påskrivet och klart.

Arsenal var under en period uppe i topp, klara favoriter till titeln, men kunde inte haka på Leicester när de skruvade upp tempot. För närvarande parkerar man på fjärdeplatsen, skulle peta ner trean Manchester City vid händelse av en vinst, och även sätta press på Tottenham på silverplatsen. Prioritet ett blir att försöka lösa en av de där direktbiljetterna till Champions League.

En del spelare som snart ska vara redo för spel i Arsenal, men de har fortfarande en liten bit kvar. Här är dessutom Petr Cech samt Per Mertesacker osäkra för spel. Inte mycket nytt att rapportera på Palace halvfyllda skadelista.

Bra kortlina

Kvalité och i viss mån motivationen talar för Arsenal här, men undertecknad finner inte intresse i de siffrorna som oddssättarna dukar ut på spelen till deras favör.

Istället – kortfokus.

Som nämnt: det här är ett Londonderby, och även om det inte är det hetaste av derbyn ökar förstås haussen runt det hela med storpublik och den rivalitet som finns kan lätt bidra till ett hårdare duellspel, fler tjuvnyp och större känslor än i en vanlig serielunksfajt.

Arsenals hemmamatcher snittar 3,1 ostskivor och Crystal Palaces bortamatcher 3,0. Då är de röda korten helt borträknade och nu är det alltså ett derby som står på tapeten. I min bok borde den ordinarie kortlinan vara på 3,5 med överspelet som knapp favorit – nu är den istället fem decimaler under det.

Huvuddomaren Roger East är inte speciellt tuff med korten, men tvekar ändå inte på att skicka upp dem ur fickan vid behov. Inte sällan som hans dömda matcher innehåller minst fyra kort. Snarare ofta.

Kortstatistiken i de senaste inbördes mötena är: 2, 4, 7, 3.

Över 3,0 kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre – spelas till 1,80 x polletterna hos Bet365.

Observera! Ett rött kort räknas som två i statistiken hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 3,0 kort (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 17/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: