Speltips Arsenal – Everton 1/3: Chans till revansch

Martin Efvergren Publicerat: 1 mars 2023

Serieledarna Arsenal gästas av bottenlaget Everton i den 25:e omgången av Premier League. Matchen spelas onsdagen den 1 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Arsenal – Everton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Arsenal var nere för räkning då man just förlorat seriefinalen mot Manchester City samt låg under med 2-1 borta mot Aston Villa. Där och då kom så en vändning som eventuellt kan komma att bli avgörande för hela säsongen.

Hursomhelst kunde Arsenal vända till seger mot Aston Villa efter avgörande i slutminuterna. Därmed gick man in i lördagens bortamöte mot Leicester med en god känsla. Efter att ha släppt in totalt fem mål på de två senaste matcherna höll man nollan och vann rättvist med 1-0.

Nu väntar så två raka hemmamatcher mot bottenlag och således goda möjligheter att hålla sin serieledning intakt. Efter den här matchen tar man emot Bournemouth på lördag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

Sean Dyche fick en drömstart då hans Everton kunde besegra Arsenal med 1-0 hemma på Goodison Park i hans första match som manager för klubben. Sedan dess har han lett laget i ytterligare tre matcher som givit två förluster och en seger.

Det har varit ett betydligt tydligare Everton sedan Dyches tillträde. Helgens hemmamatch mot Aston Villa blev dock inte vad man hade hoppats på. Trots ett visst övertag vad gäller skapade chanser i den första halvleken så var det gästerna som kunde gå ifrån i den andra halvleken och vinna med 2-0. Därmed står Everton kvar på 21 poäng efter 24 matcher och förlusten innebar också att man återigen ligger under nedflyttningsstrecket.

Frågan är nu om Everton kan göra om den prestationen som man stod för senast lagen möttes för mindre än en månad sedan. Då stod man för en väldigt disciplinerad insats som verkligen lyckades störa Arsenal.

Arsenal har skaffat sig medvind igen och man gäller som stora favoriter inför den här matchen. Mycket talar för att man har goda chanser till revansch men Everton lär inte göra det enkelt för Gunners den här gången heller.

Arsenal har fått kämpa hårt för sina två senaste segrar och det tror jag att man kommer få göra även här. Mitt spel blir att Arsenal vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner och under 3.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 1 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo