Speltips Arsenal – Fulham 26/8: Londonderby

Martin Efvergren Publicerat: 26 augusti 2023

Arsenal gäller som storfavoriter när man gästas av lokalkonkurrenten Fulham i den tredje omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 26 augusti 2023 med avspark kl 16:00 Emirates Stadium.

Arsenal – Fulham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Arsenal kommer från en säsong som med lite perspektiv inte kan beskrivas som något annat än ett stort kliv i rätt riktning. Under sommaren har man spetsat truppen ytterligare och går nu in i den här säsongen som en självklar titelutmanare.

Spelmässigt har leveransen dock inte varit glimrande i de två första ligaomgångarna, men samtidigt finns det förstås en styrka i att man numera kan vinna utan att imponera. I premiären hemma mot Nottingham Forest skaffade man sig en tidig 2-0-ledning tack vare individuella prestationer. Det övertaget såg man länge ut kunna spela på, men mot slutet blev det ändå lite nervdaller då gästerna fick in ett reduceringsmål.

I måndags stod man sedan för en solid insats i derbyt mot Crystal Palace på Selhurst Park. Man vann till matchen med 1-0 där man fick Tomiyasu utvisad med drygt 20 minuter kvar att spela.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulhams defensiva brister

Fulham var en pigg nykomling förra säsongen då man länge var med och högg på en Europa-plats. Nu går man så in i den berömda svåra andra säsongen och man gör det utan sin målkung Mitrovic. Man har visserligen också hämtat in Raul Jimenez och Adama Traore från Wolves, men då båda har alltjämt en hel del att bevisa.

Fulhams insatser i de två inledande matcher ger viss anledning att tro att man kommer att gå en tuffare säsong till mötes. I premiären lyckades man på något sätt få med sig en 1-0-seger borta mot Everton, men sett till skapade målchanser var det något av ett rån.

När man sedan i hemmapremiären mot Brentford fortsätter att bjuda motståndarna på alltför mycket får man nog också se insatsen i premiären i ett annat ljus. En delförklaring till att man föll med 3-0 var att man fick Tim Ream utvisad med en knapp halvtimme kvar, men det var inte hela sanningen.

Arsenal och Fulham möttes senast i mars på Craven Cottage och då vann gästerna med klara 3-0. När de nu möts igen gäller Arsenal som favoriter till omkring 1.26 gånger insatsen.

Det har inte riktigt lossnat för Arsenal så här långt, men här tror jag att man har goda chanser att få briljera offensivt. Fulham har en hel del att jobba med när det kommer till defensiven och de problemen tror jag kan bli än tydligare mot ett lag av Gunners kaliber. Mitt spel blir att Arsenal gör över 2.5 mål totalt till 1.94 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal över 2.5 mål
Odds: 1.94
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 26 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo