Speltips Arsenal – Leeds 1/4: Titeljakten fortsätter

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Serieledarna Arsenal tar emot bottenlaget Leeds United i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 1 april 2023 med avspark kl 16:00 på Emirates Stadium.

Arsenal – Leeds

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi börjar närma oss upploppet av säsongen och med tio ligamatcher kvar att spela har Arsenal skaffat sig ett guldläge. Inför den här omgången är man åtta poäng före tvåan Manchester City med en match mer spelad.

Arsenal föll hemma mot Man City i mitten av februari och då var frågan hur detta mindre meriterade lag skulle reagera på den förlusten. Svaret har vi idag: man gick och vann de sex efterföljande ligamatcherna.

Mikel Artetas manskap har sannerligen varit illa ute i flera av dessa matcher, men man har visat en otrolig karaktär när man, på ett osannolikt sätt, vänt underlägen till seger. En missräkning var emellertid att man överraskande blev utslagna av Sporting i Europa League. Men det faktum att man nu enbart kan fokusera på Premier League är sannolikt ingen nackdel i titelstriden.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett formstarkt Arsenal

Leeds United går, precis som förra säsongen, en tuff kamp för sin överlevnad i Premier League. Tittar vi på tabellen inför den här omgången så ser det bättre ut än på länge då man, för tillfället, innehar en 14:e plats. Avståndet ner till West Ham under strecket är dock bara två poäng och de sistnämnda har en match mindre spelad.

Sedan Javi Gracia tog över tränarposten går det att skönja en positiv utveckling. Strax innan uppehållet stod man för en mycket fin insats då man slog Wolverhampton borta med hela 4-2. Därmed har man tagit sju poäng på de fyra senaste ligamatcherna.

När Arsenal och Leeds möttes på Elland Road i höstas slutade det med en 1-0-seger för bortalaget i en match där Patrick Bamford brände en straff. Den segern innebär att Arsenal har vunnit de fem senaste mötena mot Leeds.

Arteta har nu Gabriel Jesus åter tillgänglig, men har defensiva avbräck i Saliba, Tomiyasu och eventuellt även Partey. Hos Leeds finns Adams, Forshaw och Dallas på skadelistan.

Arsenal har haft marginalerna på sin sida den senaste dryga månaden, men innan uppehållet presterade man på högsta nivå när man körde över både Fulham och Crystal Palace. Gunners har gjort minst tre mål i fem av sina sex senaste ligamatcher och jag finner anledning att tro att man kan göra det även här. Mitt spel blir att Arsenal gör över 2.5 mål till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal över 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo