Speltips, Arsenal – Manchester City 21/12: Hörnspel från toppmötet

Spelbloggare Publicerat: 21 december 2015

De två, kanske, hetaste kandidaterna till titeln ryker ihop i en av årets mest betydande matcher – Arsenal och Manchester City på Emirates Stadium, varifrån ett hörnspel synas till 1,83x.

Visst, det är storkometen Leicester City – tippade i botten inför spelåret – som toppar serien över jul, men det ska fortfarande en hel del till om de ska hålla ända fram. Favoritskapet innehas trots allt ändå av just tvåan Arsenal och trean Manchester City – en vinst för de förstnämnda skulle innebära att avståndet upp till toppen minskas till två pinnar och för de sistnämnda, fyra.

Att förlora den här matchen, det är helt uteslutet för båda parter; att halka ifrån nu. Ett mardrömsscenario.

Och det är två parter i fin form. Arsenal har 4-1-0 i formraden och Manchester City 4-0-1. De sistnämndas prestationer har kanske inte varit helgjutna, men det tyder på styrka att ändå lösa positiva resultat.

Alltjämt skadeproblem åt båda håll. Arsenal har bland annat Santi Cazorla och Francis Coquelin out. Alexis Sanchez är nära att vara i spelskick men väntas som bäst ta plats på bänken – man vill inte chansa med att matcha honom för hårt direkt. Gästerna saknar exempelvis Vincent Kompany i mittlåset och Fernando.

Överspelet är sunt

Svårt att förutspå hur det här ska sluta. Finner inte klart värde på varken resultat- eller målmarknaden. Hemmavinsten är väl närmast till hands med tanke på Citys halvdana bortafacit, men 2,40 x insatsen räcker inte för att locka mitt intresse.

Gillar oddsen på hörnmarknaden bättre. Tror det kan bli en hel del av den varan – hörnsparkar. Räknar med att båda sidorna har siktet på trean här, mycket för att inte hamna på efterkälken mot Leicester. Sedan är det två sidor med stark anfallsvilja. Hawaiifotboll att vänta?

Det bäddar för att det kan en match med en hel del händelser runtom och i respektive straffområde – och i sin tur inte bara mål, utan också hörnor.

Både Arsenals hemmamatcher och Citys bortamatcher snittar exakt 11 hörnor i serien. Och sist lagen möttes landade siffran på 19 hörnor. Får oss inte direkt att tro mindre på att det här kan bli en hörnfest

1,83x för över 10,5 hörnor spelas hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 10,5 hörnor
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 21/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 2,40 williamhill logo
Oavgjort 3,60 nordicbet logo
Manchester City 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,72 redbet logo
Under 2,5 mål 2,28 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: