Speltips Arsenal – Manchester City 22/12: Pressad Mikel Arteta

Simon Pålsson Publicerat: 22 december 2020

Mikel Arteta har ordentligt med press på sig inför tisdagens möte med Manchester City i Ligacupen. Vi rekar med odds på Arsenal.

Arsenal - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går att säga en hel del om säsongsinledningen i Premier League för både Manchester City och Arsenal, men att man resultatmässigt har en hel del övrigt att leva upp till är inget vågat påstående. Det här är två lag som har större förväntningar på sig och som dessutom har både ekonomiska och truppmässiga skäl till det.

Det är inte acceptabelt att Manchester City redan har halkat efter och att man i skrivande stund inte ens ligger på en Europaplats.

Det är inte acceptabelt att Arsenal i praktiken är ett bottenlag, med en reell risk att blandas in i någon form av konkret bottenstrid, om nedflyttningsplatser. Det ska inte kunna hända.

Men mitt i den paniken, som är lite olika artad för Manchester City och Arsenal ska såklart sägas, ska det helt plötsligt spelas cupfotboll. Och det är inte den lite finare FA-cupen, utan den bespottade Ligacupen.

Vi har många gånger sett helt galna startelvor i dessa sammanhang, men kanske är det inte läge att göra bort sig för någon av tränarna här? Det vore kanske förödande att bli utklassade?

Manchester City har många gånger formerat ett b-betonat lag här, medan Arsenal har gjort samma sak. Men är det vad som väntar nu? Det återstår att se.

Odds på målspelet

Att Arsenal har en lång skadelista vet vi alla om och är det någonting man kan räkna med i London är det att många av spelarna är borta med skador. Det kommer att vara så under stora delar av säsongen, säger min magkänsla.

I det här ansträngda skedet för laget, klubben och tränaren Mikel Arteta är det frågan hur man tänker ta sig an matchen mot Manchester City. Det må vara en mer betydeselös match än vad en Premier League-drabbning hade varit, men med tanke på rådande läge finns det inte utrymme för förnedring i Arsenal.

En tung förlust här, med stora siffror eller på ett pinsamt sätt, kan kosta mycket för Mikel Arteta. Faktum är att han är pressad och med all rätt.

Nu saknas Mesut Özil, Sokratis, Granit Xhaka (som är avstängd), Pierre-Emerick Aubemeyang, Thomas Partey och Gabriel Martinelli. Det är ett antal spelare som hade kunnat göra skillnad.

Med det sagt beror mycket på hur tränarna ser på matchen och man vill spela med sitt starkaste lag, eller släppa fram lite andra spelare.

I Manchester City bör man vila Gabriel Jesus, Eric Garcia, Aymeric Laporte och Oleksandr Zinchenko här. Spelare som alla har haft eller har problem med skador och som man inte vill belasta i onödan.

Över 2,75 mål (asian) spelas till 1,66 gånger såsen hos Unibet. Det känns som att inget av lagen har så mycket att förlora och att det talar för en öppen historia.

Speltips:

Speltips: Över 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,66
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds:


Ingress

Arsenal - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds:


Ingress

Arsenal - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Brödtext

Mellanrubrik

Brödtext

Speltips:

Speltips: Lag 1 vinner
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 13:00
TV:  cmoresport logo
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: