Speltips Arsenal – Manchester City 8/10: Söndagens höjdpunkt

Axel Sjödin Publicerat: 8 oktober 2023

En fullspäckad Premier League-söndag avslutas med stormötet mellan Arsenal och Manchester City på Emirates.

Arsenal - Manchester City

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De två lagen som gjorde upp om titeln i våras befinner sig återigen i tabelltoppen, och inför söndagens möte är det bara en poäng som skiljer dem åt i tabellen. Manchester City är serieledare med 18 poäng inför omgången och följs tätt av Tottenham och Arsenal. De sistnämnda har haft stora bekymmer med just City under senare år, och nu är det upp till bevis på söndag.

Det ännu obesegrade Arsenal tar sig an sin huvudmotståndare från förra säsongen, men de har verkligen inget bra facit mot Manchester City, även om spelbolagen verkar tro att detta kommer att bli en jämn och öppen match. City har dock tolv raka segrar mot Arsenal i ligaspelet, och även om det nu är ett helt annat Arsenal än det som inledde sviten så var det klasskillnad när de möttes även förra året.

Resultaten har sett bra ut för Londonklubbens del i år, och de har onekligen en väldigt hög högstanivå. Huruvida de kommer att lyckas nå upp till den på söndag återstår att se, men det gjorde de i alla fall inte i veckan. Efter en övertygande 4-0-seger mot Bournemouth förra helgen så åkte de på en överraskande förlust i Frankrike då de föll med 1-2 mot Lens, trots att Mikel Arteta ställde ett starkt lag på plan. Bukayo Saka ådrog sig dessutom en skada i första halvlek, och han riskerar möjligen att missa matchen mot City.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester Citys facit mot Arsenal är väldigt starkt

Vi får någonstans börja ur utgångspunkten att Manchester City är världens bästa lag och klara favoriter till att återigen vinna ligatiteln, sett med de glasögonen så får man ändå säga att de inte har presterat på topp under de senaste veckorna. Först åkte de ut ur ligacupen efter en förlust borta mot Newcastle, och därefter kom det första poängtappet i ligaspelet då de förlorade mot Wolverhampton senast. Wolves var förvisso oerhört effektiva på det de skapade, men gjorde det också väldigt bra i övrigt.

Manchester City är som sagt fortfarande världens bästa lag, men i och med de tapp av tongivande spelare som de trots allt hade under sommaren så känns de inte riktigt lika vassa i år, samtidigt som många konkurrenter har förstärkt. Trots det så är det svårt att se någon utmana dem om Premier League-titeln på riktigt, och då Arsenal har uppenbara bekymmer med att få matchbilden dit de vill mot City så tror jag att de regerande mästarnas svit håller i sig ännu en match, formsvacka eller ej – City studsade iallafall tillbaka mot Leipzig senast.

För 2.54 gånger pengarna lockar den raka tvåan hos Betinia här, minst sagt. Även om Arsenal har lyckats bra i sin poängskörd så är jag ännu inte helt och hållet övertygad av deras defensiv.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner
Odds: 2.54
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, söndag 8 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo