Speltips, Arsenal – Middlesbrough 22/10: Ostoppbara ”Gunners” skördar ny mark

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2016

Suveräna Arsenal städar undan motstånd efter motstånd och när de välkomnar besvikelsen Middlesbrough till Emirates Stadium är ettan som skriven i sten. Men med hur stora siffror vinner ”The Gunners”?

Ett mål skiljer Arsenal från Manchester City i toppen av serien – kan det här bli året då ”The Gunners” äntligen lyckas vinna Premier League på nytt? Spännande ser det hur som helst ut; formen är i topp och inte sedan premiären mot Liverpool har man förlorat – serien, cupen och Europa inkluderat – och sedan dess har 11 matcher spelats. Nu, sju raka vinster.

Sämre ser det ut för Middlesbrough, som hajpades upp totalt inför säsongen – tänkta som en av de bästa nykomlingarna på flera år. En fullt acceptabel start fick man också, med fyra pinnar på de två inledande matcherna – mot Stoke och Sunderland – men nu ser det istället oerhört illa ut. Cupförlusten mot Fulham i slutet av den förra månaden har bäddat för 0-2-4 på de senaste matcherna, alla i Premier League.

Vinner med minst två baljor

Här ska det skilja ett par klasser och en klar hemmavinst borde vara att vänta.

Vi varnade för att Arsenal blev för stora favoriter inför matchen mot Swansea förra veckan och de vann också ”bara” med 3-2, vilket innebar att vårt plushandikapp på motståndarna prickade. En reaktion skulle inte varit helt oväntad, men nu undrar vi om det verkligen ska ta stopp på Arsenals frammarsch redan här? Tveksamt.

Beskeden som lämnades i veckans Champions League var fenomenala. Arsenal krossade bulgariska Ludogorets med 6-0 i en match där Mesut Özil stänkte in ett äkta hattrick. Perfekt prestation från första till sista minut.

Lite kort vila nu möjligen, men det var knappast en match där spelarna behövde ta ut sig helt och hållet…

”Boro” får inte alls till det; har 0-2-4 i formraden, sjunker närmare det helröda tabellområdet och känns tunna. Borde inte finnas självförtroende, eller för den delen klass, för att utmana ett Arsenal i såhär pass fin form.

Granit Xhaka missar matchen för värden, men det ska inte vara något problem. Gästerna Calum Chambers, utlånad från just Arsenal, får inte medverka och det lämnar ett stort hål i den defensiva centrallinjen.

Arsenal -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två baljor – synas till 1,79 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 22/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: