Speltips, Arsenal – Newcastle 2/1: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 2 januari 2016

Mer eller mindre allt talar för att serieledande Arsenal löser en bekväm trea över tredjejumbon Newcastle i lördagens batalj på Emirates Stadium och till fina siffror får de förtroendet.

Sakta men säkert har Arsenal kommit närmare toppen under de senaste månaderna och i och med den stabila 2-0-vinsten över AFC Bournemouth i veckan har man nu klivit upp på förstaplatsen när de främsta konkurrenterna i Leicester och Manchester City kryssade. 39 pinnar är hopskrapade på 19 matcher, precis som Leicester och tre före City.

På andra sidan planhalvan ska Newcastle ställa upp – ett Newcastle som är en av seriens större besvikelser. Man har från början härjat runt i bottenskiktet av tabellen; är tredje sist med ett snitt på mindre än en inkasserad pinne per match. Känslan är väl att kontraktet borde kunna räddas – man är så pass bra – men tufft verkar det ändock bli.

Klasskillnad

Att Newcastle skulle ha någonting av värde att hämta här på Emirates Stadium har vi däremot svårt att se – Arsenal är alltför bra just nu och bortsett från plattfallet mot Southampton innan 2-0-vinsten över Bournemouth senast har fantastiska prestationer radats upp på sistone. Och framförallt på hemmaplan där man har 6-2-1 i resultatraden och förlusten kom dessutom i premiären.

Man har varit såhär bra fastän skadelistan är fylld av betydande pjäser; Alexis Sanchez och Santi Cazorla för att nämna två. Newcastle har också en hel del spelare borta, men de flesta av breddmaterial. Dock stort minus om Papiss Cissé missar matchen, vilket det mesta talar för.

Med två bleka insatser och förluster efter varandra har vi svårt att se Newcastle kunna skapa nerv på Emirates Stadium, mot ett Arsenal som har flera av sina offensiva pjäser i toppform, framförallt Mesut Özil, och de spelas därför med -1,5 mål (asian handicap) till kalasfina 1,80x hos 10Bet. Samma handikapp har lösts i de tre senaste identiska mötena.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 2/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,30 williamhill logo
Oavgjort 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Newcastle 12,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,54 redbet logo
Under 2,5 mål 2,60 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: