Speltips Arsenal – Newcastle 9/1: Favorit i FA-cupen

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2021

Regerande mästaren, Arsenal, kliver in i den tredje rundan av årets upplaga i FA-cupen med god form och ställs där mot ett smått krisande Newcastle United. Det här ska väl “Gunners” lösa väl?

Arsenal - Newcastle

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det vankas helg fullspäckat med FA-cupfotboll istället för Premier League och flera av matcherna vi bjuds på har potential att bli riktiga höjdare. Givetvis höjs också tempen något när två PL-klubbar ställs mot varandra, precis som här.

Arsenal, med Mikael Arteta vid rodret, har haft en märklig säsong där de vid tillfällen hamnat i riktigt djupa dalar, för att då och då leverera fotboll av klass. Just nu återfinns de på positionen som elva – förstås ett fatalt fiasko. Kanske kan en ny cupframgång vara något som sätter plåster på såren?

Gällande Newcastle är de för närvarande i en dvala med sex matcher på raken utan vinst och till följd av detta kryper bottenskiktet allt närmare dem i seriespelet. Hur stort fokus är man villiga att investera i cupspelet? Det är en mycket relevant fråga inför vad som komma skall på Emirates Stadium nu.

Lagnyheter:

Precis som fallet brukar vara i de engelska cuperna kan vi räkna med rotation från båda sidor. I vilken utsträckning är desto svårare att sia. Hur som helst har Arsenal frågetecken för trion bestående av Gabriel Magalhães, Thomas Partey samt Reiss Nelson.

Och bortalaget? De har Ryan Fraser out och därutöver Jamaal Lascelles, Allan Saint-Maximin samt Jamal Lewis tveksamma för spel.

Förväntade startelvor:

Arsenal (4-2-3-1): Leno; Tierney, Partey, Luiz, Soares; Martinelli, Willock, Willian; Nketiah.

Newcastle (5-4-1): Dubravka; Ritchie, Clark, Lascelles, Fernández, Manquillo; Joelinton, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin; Carroll.  Tips: Spela willian som första målskytt till oddset 8,50 hos unibet!
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen:

Given fördel, Arsenal

Det är klart att Arsenal, i truppbygget såväl som i andra delar, har bekymmer att tampas med. Men låt oss understryka: de är ett bättre fotbollslag än Newcastle. Ännu bättre än vad serietabellen vill antyda.

Och med formen funnen – tre raka vunna, däribland över Chelsea samt senast med 4-0 borta över West Bromwich Albion – finns det säkerligen nyfunnet mod och höjd energi inom laget. Och inte minst på de offensiva positionerna finns det fullgoda ersättare till de som normalt spelar.

Newcastle har dessutom kortare vila till kommande match, en mycket viktig sådan, mot Sheffield United, och det är tveksamt hur mycket de vill investera i cupen. Exempelvis åkte de på en 0-1-förlust mot Brentford i Ligacupen häromveckan.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: