Speltips, Arsenal – Reading 25/10: Hörnfokus från Emirates Stadium!

Spelbloggare Publicerat: 24 oktober 2016

Hörnlyckan testas i cupbataljen mellan Arsenal och Reading på Emirates Stadium. Vi tänker oss en annorlunda matchbild än oddssättarna verkar och väljer sida på en av de nedplitade linorna, till strax under dubbelt betalt.

Ligacupen, ja. Den tas mer seriöst från vissa håll än andra. De större klubbarna, i synnerhet de som är ute och härjar i Europa under samma period, brukar se matcherna som ett tillfälle att kunna städa runt i startelvan; låta bänkspelare och ungdomar få chansen att visa framfötterna.

– Även om ni kommer få se en del nya ansikten, strävar vi efter att avancera vidare, berättar Arsené Wenger inför matchen.

En av de som är tänkt att starta är Oliver Giroud, som hamnat i skymundan av Sanchez. God chans för honom att visa att han hör hemma i startelvan.

Faktum är att Arsenal, under Wengers 20-åriga tjänst, inte lyckats vinna Ligacupen vid ett enda tillfälle. Senast man ställdes mot just Reading här i cupen var 2012 och då bjöds det på en helt sinnessjuk match – Arsenal hämtade in 0-4 till 4-4, och vann sedan förlängningen med 3-1. 7-5 efter 120 minuter, med andra ord.

För tillfället är Reading uppe och fäktas på den övre tabellhalvan i Championship. 6-4-4 står deras resultatrad i, vilket placerar dem som åtta och upp till playoffområdet har man bara en pinne. Kan det här bli året då man åter tar klivet upp i finrummet?

Hörnunderspelet klipps

Som nämnt – hörnfokus!

Köper inte att hörnlinan är på 11,0, och ställer in siktet på underspelet. Går även att plocka dito på 11,5-linan för den som vill sänka svårighetsnivån något. Smaksak, helt enkelt.

Arsenal, på hemmaplan, kommer förstås vara spelförande mot ett Reading som väntas kliva ner i positionerna – men de är ofta överskattade i cupen och den startelva som väntas presenteras är inte i närheten av den ordinaries nivå. Tror att de kan få problem att skapa situationer runtom och i motståndarnas straffområde och att hörnmöjligheterna således minskar.

Gästerna i sin tur; lär alltså kliva bakåt i positionerna och satsa framåt när det vankas omställningsmöjligheter. En hel del i djupled, men lite samlat anfallsspel. Borde inte hjälpa till alltför mycket för att hörnlinan ska passeras.

Det verkar som att oddssättarna tror att Arsenal ska röja framåt, komma fram till situationer i vart och vartannat anfall – undertecknad tror snarare att de kan få det svårt att nå fram till dessa. Även underspel och plushandikapp på bortalaget kan vara tänkbart att syna, men här håller vi oss till hörnorna.

I Championship har Reading ett rätt högt hörnsnitt, men det väntar alltså en helt annorlunda matchbild än vad man är vana med. Arsenal har dessutom fem Ligacupmatcher, ett par av dessa mot klart sämre motstånd, som klivit under 11,5-linan. I Premier League är snittet på 9,6 per hemmamatch, deras och motståndarnas hörnsparkar inräknade.

Under 11,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt 11 – spelas till 1,975 x smeten hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Under 11,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,975 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 25/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: