Speltips, Arsenal – Sunderland 9/1: Cupexperterna vidare utan problem?

Spelbloggare Publicerat: 9 januari 2016

En handfull FA-cupmatcher spelas under lördagen – en av dessa mellan PL-huserande Arsenal och Sunderland. Värdens favoritskap känns starkt och vårt förtroende lämnas i deras händer.

Premier Leagues etta och nästjumbo är det som ryker ihop. Efter 20 matcher avverkade skiljer 27 pinnar dem åt och det är en stark indikator på den stora klasskillnaden som råder. Toppen mot botten.

Att Sunderland kommer få det svårt att överleva i förstadivisionen stod klart redan inför spelåret; truppen är på sin höjd medioker och det var med så lite som tre pinnars marginal kontraktet fixades i fjol. Nu är man under strecket, med fyra pinnar upp till död mark. Hur stor är då motivationen att satsa på FA-cupen, som i relation till seriespelet är av liten betydelse?

Mästarna Chelseas brutala fiasko har inneburit att Arsenal istället plockat taktpinnen i serien, vilken toppas med två pinnar ner till Leicester och tre till Manchester City. Tillsammans med de sistnämnda anses man vara favoriter till att vinna hela kalaset – ”Gunners” har, efter flera år bakom den absoluta toppen, mognat och fått ut maximalt av sina spelare.

Klass och motivation bäddar för hemmavinst

Toppstriden i serien till trots – Arsenal är i FA-cupen för att vinna den, precis som man gjort de två senaste åren. Arsené Wenger talar ofta varmt om cupen i fråga och att man satsar hårt på den är uppenbart.

Här väntas fransmannen skicka ut en stark startelva, även om vissa framstående pjäser kan komma att vilas. Oliver Giroud är en av dessa, men Theo Walcott, som sannolikt då kliver framåt i banan och ersätter honom på spetspositionen har visat framfötterna på sistone.

Givetvis vill Sunderland vinna det här, men hur mycket man är villiga att offra för det är en annan fråga. Sam Allardyce har dillat om att lufta ett par yngre förmågor och det visar delvis på den bristande motivationen som kan råda. Exempelvis deklareras Jordan Pickford, som förvisso spås en strålande framtid, få vakta buren – men det är förstås inte optimalt att rotera, framförallt på den posten mot en konkurrent som Arsenal.

Innan 3-1-vinsten över den tokusla jumbon Aston Villa senast, hade Sunderland förlorat fem matcher efter varandra, varav ena mot just Arsenal – då med 1-3. Arsenal är desto formstarkare och har vunnit sex av de sju senaste matcherna; fyra av dessa med minst två baljor.

Räknar kallt med att Arsenal gör jobbet och vinner bekvämt. De spelas med -1,5 mål (asian handicap) till 1,70x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,26 betrally logo
Oavgjort 7,00 unibet logo
Sunderland 13,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,51 redbet logo
Under 2,5 mål 2,70 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: