Speltips, Arsenal – Swansea 2/3: Kan bli tätt och jämnt

Spelbloggare Publicerat: 2 mars 2016

Toppen möter botten i Premier League när Arsenal välkomnar Swansea City till Emirates Stadium. Mycket talar för att Swansea ändå ska kunna streta emot helt okej och de spelas med ett plushandikapp.

Har Arsenal råd att förlora på nytt? Nja, då kan det bli svårt att plocka den här efterlängtade titeln. Redan nu skiljer fem poäng upp till serieledande Leicester från deras tredjeplats. Söndagens förlust mot Manchester United var en rejäl käftsmäll, dels med tanke på tabellsituationen och att man var så pass stora favoriter på förhand.

Även Swansea spelar med kniven mot strupen, men i en helt annan ände av tabellen. Den stora besvikelsen är helt och hållet indragen i den tuffa bottenfajten och har så lite som en trea ner till det röda tabellområdet. Vem kunde tro det inför säsongen? Den här truppen borde ändå vara övre halvan-material.

Swansea kan bjuda på en match

Klart att det skiljer en hel del mellan dessa två, men ändock mindre än vad tabellen antyder. Swansea har flera växlar till att sätta i och kan pressa de flesta motståndare i serien, vilket de också visat vid upprepade tillfällen.

Faktum är att det bara skiljt mer än ett mål i i 4/12 serieförluster för Swansea. Två raka förluster nu – 1-2 mot Tottenham och 0-1 mot Southampton. Halvdana prestationer, men man har, precis som siffrorna antyder, hållit hyfsat jämna steg.

Arsenal har tappat fart och radat upp tre matcher efter varandra utan vinst; två förluster och ett kryss. Arsené Wenger talade också om att moralen var lite halvdan efter torsken mot Barcelona i Champions League, till fajten mot Manchester United där förlustsiffrorna skrevs 2-3. Uppvisades ett rejält virrigt försvarsspel.

En som väntas vilas hos värden är Danny Welbeck, som också trivts oerhört bra mot just Swansea de senaste åren. Inte det värsta tänkbara avbräcket, men visst påverkar det ändå.

Swansea brukar dessutom stå upp starkt mot Arsenal, bortsett från i det omvända mötet detta spelår, vilket Arsenal vann med tre mål mot noll, och vi tror att de i alla fall kan hålla jämna steg här. Gästerna spelas med +1,5 mål (asian handicap) till 1,83x.

Speltips:

Speltips: Swansea +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 2/3
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,37 redbet logo
Oavgjort 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Swansea 10,00 titanbet logo
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo
Under 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: