Speltips, Arsenal – Tottenham 8/11: Skrällkänsla i derbyt

Spelbloggare Publicerat: 8 november 2015

Söndagen bjuder på ännu ett europeiskt toppderby – nu från London: Arsenal mot Tottenham. Värdens skadelista är välfylld och vi har en skräll på känn.

Tvåan mot femman – fem pinnar dem emellan. Arsenal håller jämnt strå med Manchester City i toppen av tabellen, men har ett par plusmål färre än dem och är, som alltid, pressat att vinna för att inte tappa mot sina främsta konkurrenter just nu.

Tottenham är kanske inte utpekade en av de främsta konkurrenterna, men flåsar ändå i nacken – fem pinnar är ett avstånd som kan tappas på kort tid. En bortavinst här och Spurs skulle bli inblandade i toppstriden på allvar.

Gunners för stora favoriter

Köper inte att Arsenal ska vara så pass stora favoriter som oddssättarna vill få dem till – Spurs är en klubb som mår oerhört bra just nu och de ska absolut inte räknas bort från att kamma in åtminstone en pinne här.

Arsenal är ett av seriens mest ojämna lag; blandar topp-prestationer med usla sådana, vecka efter vecka – känslan är dock att de för dagen inte ska ha kapaciteten att köra över Tottenham, även fast matchen spelas på Emirates Stadium, där man normalt är så starka.

I veckan stod man för en katastrofal prestation, borta mot Bayern München. Förlustsiffrorna skrevs 1-5 och det var nästan i underkant till vad som skapades. Hade utan tvekan kunnat hamna fler bollar bakom Petr Cech i buren. Oerhört svårt att ladda om efter ett sådant misslyckande.

Skadelistan som redan varit välfylld sedan en tillbaka är än värre nu; Bellerin, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Walcott, Wilshere samt Welbeck är helt säkert out – Arteta, Koscielny och Ospina osäkra för spel. Flera av dessa som skulle kliva in och ta en startplats direkt. Gästernas situation är klart bättre och det finns inte mycket att nämna där.

Bättre formbesked för Tottenham också; Anderlecht avvärjdes med 2-1 i veckans CL-batalj och i serien har man tio i följd utan förlust; fem kryss och fem oavgjorda, trots att man ställts mot flera tuffa konkurrenter.

Sen vet vi att derbyna dessa två emellan brukar bli täta och jämna. Sällan den ena parten vinner med fler än ett mål.

Tottenham +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – köper jag till 1,76x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Tottenham +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: 1oBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 8/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,73 williamhill logo
Oavgjort 4,10 unibet logo
Tottenham 5,30 unibet logo
Över 2,5 mål 1,64 redbet logo
Under 2,5 mål 2,45 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: