Speltips, Arsenal – Watford 13/3: Satsar stenhårt på FA-cupen

Spelbloggare Publicerat: 12 mars 2016

Ett Arsenal i tveksam form, men som satsar enormt på FA-cupen, ryker ihop med Watford hemma på Emirates Stadium – och vi tror att de håller för det stora favoritskapet.

Kvartsfinal står på schemat under söndagen och Arsenal har givetvis siktet inställt på titeln för att deras anseende till viss del ska bli räddat detta spelår. Serietiteln, den är ju i praktiken körd. Och i Champions League tyder ingenting på att siffrorna ska vändas på mot Barcelona i returen.

FA-cupen är dessutom lite av Arsenal och Arsené Wengers paradgren. De två senaste upplagorna har faktiskt vunnits och det är sällan som man roterar i dessa sammanhang, förstås beroende på motstånd och spelschema.

Watford har ingenting att rädda på samma sätt som Arsenal. De är inte tippade att vinna titlar, utan ska vara mycket nöjda över att vara i det bekväma mittenskiktet av Premier League som nykomlingar. Mer ska inte krävas. Vore, såklart, en storsuccé om en titel kan plockas däremot – och eftersom situationen är så pass säker i serien, finns det utrymme för att satsa.

Arsenal minusspelas

Men ja, när Arsenal kör all in – då ska det mycket till för att Watford ska stoppa dem.

Undertecknad är smått förtjust i Watford. De har presterat flera nivåer över vad jag trodde de skulle, men vikten av insatserna i FA-cupen ska inte överdrivas; Newcastle, Nottingham Forest och Leeds är de som värjts undan – alla med 1-0. Samtliga under dem själva i seriesystemet.

Bortsett från 0-0-hemmamatchen mot Hull, vilken följdes upp med en klar 4-0-vinst borta i omspelet, har Arsenal varit extremt solida i cupen. Stått för jämna och starka prestationer, precis som under de senaste åren.

Sen är ju klasskillnaden betydlig. Det skiljer 15 poäng mellan lagen i tabellen av en anledning – Arsenal är av toppmaterial och Watford håller på sin höjd för mitten.

Mycket positiva besked för värden – att Per Mertesacker och Gabriel är tillbaka i speldugligt skick. Stärker den defensiva linjen rejält.

Arsenal -1,0 mål (asian handicap) är spelbart till 1,98x.

Speltips:

Speltips: Arsenal -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 13/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Arsenal 1,60 williamhill logo
Oavgjort 4,30 betrally logo
Watford 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,78 unibet logo
Under 2,5 mål 2,15 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: