Speltips, Assyriska – Jönköping Södra 21/6: Bisarrt bra odds

Spelbloggare Publicerat: 21 juni 2015

Den suveräna serieledaren J-Södra tar stormsteg mot Allsvenskan och när de reser till Södertälje, för att ta an Assyriska under söndagen, håller vi deras favoritskap klart större än oddssättarna vill få det till.

Smått överraskad att Assyriska faktiskt hittas på den övre tabellhalvan efter 13 spelade matcher i Superettan. Förra året räddades kontraktet med nöd och näppe via kvalspel, årets trupp är inte speciellt mycket bättre och det uttalade målet har varit och är fortfarande att överleva i serien – trots att bara fem pinnar skiljer upp till den positiva kvalplatsen med en match mindre spelad än flera konkurrenter i samma tabellskikt.

– Målet i år är enbart att hålla oss kvar i Superettan och stabilisera ekonomin. Det faktum att vi har en elitlicens att rädda sätter käppar i hjulet vad gäller truppbygget inför nästa år. Enbart fem spelare är kontrakterade över 2016 och någon konkret målsättning för nästa säsong finns inte i nuläget med tanke på detta, sa klubbens sportansvarige Sargon Simonsson till lagets hemsida häromdagen.

Och ja, det känns kanske lite off topic, men det visar ändå på vad vi kan vänta oss av Assyriska framöver. Är närmast övertygad att de kommer sjunka i tabellen desto längre spelåret lider och det är tydligt, baserat på resultaten, att man har problem mot de allra bästa.

Innan det kortare uppehållet som varit spelade Assyriska ”bara” oavgjort hemma mot Ljungskile, men vann dessförinnan två raka matcher mot jumbon samt nästjumbon Brommapojkarna respektive Mjällby. Detta bröt en vinstfri svit på sex matcher, en period där spelschemat var lite tuffare med matcher mot bland annat Östersund, Varberg, Degerfors och Sirius.

Vunnit fyra raka inbördesmöten

J-Södra är en för tillfället välmående och harmonisk klubb, vilket också resultaten tyder på. Förstaplatsen innehas med en pinne ner till Östersund och en match mindre spelad. Här kan man alltså skjuta ifrån och skapa ett större avstånd till just ÖFK, men framförallt de konkurrenterna som hittas under direktplatserna till Allsvenskan. Skulle man vinna här och övriga resultat gå vägen, då kommer det skilja 11 poäng till den positiva kvalplatsen.

Att det efter 13 matcher skiljer så enormt mycket ner till död mark talar sitt tydliga språk. J-Södra är ett moget lag, med en salig blandning mellan lovande talanger och rutinerade herrar. Hittills har det blivit tio vinster, ett kryss och ynka en förlust.

Precis innan uppehållet krossades Ängelholm med hela 4-0 på hemmaplan och det var deras femte fullpottare på de sju senaste matcherna medan övriga två slutade oavgjort. Generalen i försvaret, André Calisir, håller ihop defensiven väl och framåt levererar ett flertal spelare. En som borde vara och nosa på en startplats är Djurgårdslånet Tim Söderström som prickade in både sitt andra och tredje mål senast mot ÄFF – detta på 275 spelade minuter i årets seriespel. Stor konkurrens framåt med andra ord.

De fyra senaste inbördesmötena har alla slutat i vinster för J-Södra och fjolårets identiska möte vann de grönvita med 3-1. Klart annorlunda förutsättningar inför varje match, men det är ändå hyfsat talande för kvalitetsskillnaden mellan lagen.

Skadesituationen ser bra ut för båda parter och det enda som egentligen talar emot J-Södra är det faktum att matchen spelas på plast. Ser därför en viss kryssrisk och spelar J-Södra draw no bet till 1,80x hos Bet365 med en större summa. Svårt att se hur oddset inte skulle sjunka närmare avspark här.

Speltips:

Speltips: J-Södra draw no bet
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 21/6
TV / Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Assyriska 2,90 bwin logo
Oavgjort 3,40 unibet logo
J-Södra 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,15 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,74 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: