Speltips, Assyriska – Utsikten 19/7: Målspel från Södertälje

Spelbloggare Publicerat: 18 juli 2015

Ensam söndagsmatch i Superettan är från Södertälje Fotbollsarena, där Assyriska bjuder upp Utsikten för dans. Gästernas försvarsspel har inte sett bra ut på sistone och sannolikt får vi se minst ett par baljor från värdens sida. 

Mitten mot botten. Inför säsongen hade de flesta tippat att detta skulle vara en match som istället skulle tituleras – botten mot botten. Efter att Assyriska precis, via kval, förlängde sitt kontrakt i Superettan i fjol trodde de flesta att man istället skulle få vinka hejdå efter detta spelår – men man har överraskat och parkerar precis i mitten av tabellen, på åttondeplatsen.

De som tippades under just Assyriska – det var Utsikten. Rejält uträknade var utkomlingen – och visst har man haft det tufft, men man hittas faktiskt över platserna som leder direkt ner till division 1, utan är placerade på trettondeplatsen – en av de som leder till kvalet. Till säker mark skiljer en pinne.

Bra betalt för hemmamål

Undertecknad tror dock att Utsikten får det svårt att överleva i serien. På pappret är de sämre än de flesta konkurrenter och det är lite typiskt för nykomlingar att hålla helt okej nivå i inledningen av en serie – faktum är att premiären vanns med 4-1 mot nu tredjeplacerade Degerfors.

Man tenderar att blixtra till lite sådär här och var. Fyra av de fem senaste matcherna har förlorats medan man vann övrig med hela 3-0 hemma mot Värnamo. Finns styrka att kunna skrälla till det ibland, men här bör det ändå vara klasskillnad de flesta dagar i veckan.

Assyriska visade upp sin bästa sida innan uppehållet; den sista matchen vann man med 2-0 borta mot GAIS och innan dess var man bara sekunder från att fixa oavgjort mot Jönköping Södra – en match som till slut förlorades med 2-3. Facit på de fem senaste matcherna är tre vinster, ett kryss och en förlust.

Blivit en hel del stortorskar för Utsikten på sistone och inbördesmötet tidigare under säsongen vann Assyriska med 1-0 – nu spelar Södertäljelaget på hemmaplan och då borde man kunna få in minst ett par baljor. Assyriska över 1,5 mål smakar hur som helst fint till 1,80x, vilket vi erbjuds av Bet365.

Speltips:

Speltips: Assyriska över 1,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 19/7
TV / Stream:  tvfyrasport logo cmoreplay logo tv4sport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Assyriska 1,72 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,75 betway logo
Utsikten 4,90 comeon logo
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,93 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: