Speltips, Astana – Atlético Madrid 3/11: Vi dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 2 november 2015

Vi reser blicken mot Kazakstan och Astana Arena, där just Astana får besök av den spanska jätten Atlético Madrid. I den omvända matchen blev det förkrossande siffror – samma visa på nytt?

Klicka här för att se de bästa bonusarna från 24 spelbolag!

OBSERVERA! Avspark redan 16:00.

Som vi nämnde i reken inför det omvända mötet så är det här extremt stort, inte bara för Astana, utan hela landet. Man är den första klubben från Kazakstan att ha nått Champions League-gruppspelet – någonsin. Råder fotbollsfeber i det anonyma fotbollslandet.

Vad man däremot ska klara av att prestera i det europeiska finrummet – det är inte mycket, vilket också visats. 0-2-förlust mot Benfica, Atlético 0-4 och lite förvånande löstes kryss hemma mot Galatasaray. Större än så, en pinne, lär dock skörden inte bli.

I en helt annan värld huserar Atlético Madrid – världstoppen, även om man tycks ha ett litet avstånd upp till de allra bästa. Hur som helst; i CL är man för att få resultat, med siktet på den åtråvärda pokalen. Ska inte vara omöjligt med lite flyt.

Räknar kallt med ny storseger

Skulle på rak arm påstå att Astana, baserat på vad jag sett av dem och kunnat läsa till mig, skulle hålla helt okej nivå i Allsvenskan. Inte mer eller mindre. Och som vi vet är det bara toppskiktet i den svenska förstadivisionen som skulle kunna utmana i Europa, med Malmö i spetsen.

Den omvända matchen slutade i en 4-0-vinst för Atlético Madrid och det var inte svårt att se skillnaden i tempo och teknik hos spelarna. Då vilades förvisso flera ordinarie pjäser från Astana eftersom man väntade en av årets viktigaste matcher hemma i Kazakstan dagarna därpå, men även om kvalitén höjs nu ska det helt enkelt skilja flera snäpp.

Oavsett om Astana nu spelar med en fullt ordinarie startelva kommer det vara omöjligt för spelarna att redan nu blicka på söndagens match mot Aktobe – den sista innan serien ska summeras och det måste sannolikt bli en vinst där för att titeln ska hämtas in.

Rotation från Atléticos sida kan vi dock räkna med, men de spelarna som kommer in lär vilja visa framfötterna inför kommande, lite större bataljer. Dessa ska också ha kattens lek mot råttan, som det kallas.

Väl bara det faktum att matchen spelas på plast som talar emot spanjorerna. Annars talar allt för en klar bortavinst.

Atlético Madrid -1,5 mål (asian handicap) kastas ner i kundvagnen till dubbelt betalt.

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, tisdag 3/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Astana 13,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 5,50 mybet logo
Atlético Madrid 1,34 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,80 titanbet logo
Under 2,5 mål 2,12 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: