Speltips, Astana – Galatasaray 30/9: Vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 29 september 2015

Fotbollsfest under onsdagen – Astana och Galatasaray är det som öppnar den. Gästerna är pressade att vinna och borde väl inte sumpa den här chansen?

OBSERVERA! Avspark 18:00.

Kazakstans stolthet. Ett helt land som andas fotboll just nu.

– Vi vet att det är en viktig match för för Astana och hela Kazakstan också. Galatasaray är favoriter men vi kommer få våra chanser att få någonting ur matchen, säger lagets tränare Stanimir Stoilov enligt UEFA.com inför matchen.

Men ja, Astana håller inte för Champions League. Detta är den första CL-gruppspelsmatchen som spelas någonsin i Kazakstan – ett fotbollsland som är mindre meriterat och sämre än Sverige, för att sätta det i relation till någonting.

Rejält flyt hade man vid lottningarna hit; först slovenska Maribor, sedan finska HJK och till slut cypriotiska APOEL. Alltjämt starka prestationer, man har verkligen stuckit ut näsan och visat framfötterna – men nu ska det vara slut på det roliga.

Man stod upp helt okej mot Benfica i premiären, men förlorade ändå rättvist med 0-2; skotten med 10-15 och på mål 1-9. Ändå statistik som visar på att det skiljde ett par kvalitetssnäpp.

Stark tvåa

Galatasaray är inte heller överdrivet bra, men har massvis av europeisk erfarenhet och håller en helt annan nivå. Och ska man vara med och fajtas om första- respektive andraplatsen – då måste den här typen av matcher vinnas, mot gruppens blåbär.

Ödmjuka toner från Galatasarays sida inför matchen, men de bör också vara lika medvetna om den stora kvalitetsskillnaden här och den vinstfria sviten på nio matcher i CL ska bara brytas – det måste vara det enda som räknas.

Tuff torsk i premiären mot Atlético Madrid, där matchens två enda mål släpptes in i den första halvleken. Man hade mest boll, många målchanser och avslut – utan att ens kunna reducera. Lite uddlöst, men man har studsat tillbaka efter den torsken och vunnit två raka i den inhemska serien. Detta medan det täta spelschemat inneburit att har 0-2-1 sedan CL-premiären för Astana.

Burak Yilmaz borta nu och det är illavarslande besked, men vägs upp av det faktum att Astanas Patrick Twumasi – bästa målskytten – och Eldos Akhemtov missar matchen.

Det är plastmattan som talar för Astanas fördel – annars Galatasaray för hela slanten. Köper raka tvåan till 2,45x utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Galatasaray vinner, rak tvåa
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, onsdag 30/9
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Astana 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,35 mybet logo
Galatasaray 2,45 comeon logo
Över 2,5 mål 2,32 unibet logo
Under 2,5 mål 1,67 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: