Speltips, Astana – Maribor 22/7: Fint skrällodds i returen

Spelbloggare Publicerat: 22 juli 2015

Efter ett jämnt första möte väntar en mycket intressant retur mellan Astana och Maribor, där gästerna rimligtvis borde kunna lösa åtminstone ett oavgjort resultat på Astana Arena.

OBSERVERA! Avspark 16:00!

Tipset vi skickade ut i match nummer ett, oavgjort – 0-1-handikapp, satt som en prick till fina 3,70 x polletterna efter Maribors 1-0-vinst. Som vi förutspådde var det också en jämn batalj, men spelmässigt var den faktiskt ännu jämnare än vad undertecknad hade trott den skulle vara. Astana bjöd verkligen värdigt motstånd.

Astana minns vi från förra årets EL-kval där de skickade ut AIK efter 1-1 hemma och en 3-0-vinst borta – i vilket som var lite av en skräll. Kazakstansk fotboll är normalt inte av bästa kvalité, även om lagets prestation i det här första mötet ändå visar på att de inte ska underskattas. Skulle vilja påstå att Astana skulle hålla okej nivå i Allsvenskan.

Av de här parterna är det tveklöst att Maribor är den bättre halvan. Den slovenska klubbfotbollen domineras totalt och man har vunnit serien i fem år i följd; är alltid och utmanar i Europa. Förra året nåddes gruppspelet, där man dock inte helt oväntat kom sist, och de två åren dessförinnan hade åkte man ut i play off-rundan.

Gästerna fixar minst oavgjort

Helt jämnt i det första mötet – och ja, Astana höll bra nivå. Vi tror ändå att Maribor ska lösa detta; de leder med 1-0 och kan således spela på sitt resultat. När den sämre parten är den som måste jaga – smäller det oftast åt andra hållet. Och just de förutsättningarna råder just nu.

Maribor är, som vi nämnt, den bättre parten av de här två. Man har dessutom större rutin av Europafotboll i allmänhet och Champions League i synnerhet – gjorde fantastiska resultat förra året och visade att de klarar av att spela på resultat och i kvalet fick man oavgjort borta mot bosniska Zrinjski och Maccabi Tel Aviv samt vann över Celtic. Inte vilka motståndare som helst.

Trots att Astana höll jämnt strå spelmässigt i det första mötet borde de få erkänna färg nu när de måste jaga ur underläge. Tveklöst är i alla fall att man inte ska ställas ut som så pass stora favoriter på 1×2-marknaden som man gör. Svårt att förstå hur oddssättarna resonerar.

Gästerna avancerar vidare vid alla uddamålsförlustsresultat förutom 0-1 som skulle leda till övertid. Men det ska ändå inte behöva bli så pass dramatiskt och minst ett oavgjort resultat borde Maribor kunna lösa på Astana Arena.

Dubbelchansen X2 synar vi med glädje till 1,80x, vilket är siffror som skickas ut av både Betway och Mybet.

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, onsdag 22/7
TV:    (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Astana 2,12 redbet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Maribor 3,80 titanbet logo
Över 2,5 mål 2,50 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,62 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: