Speltips Aston Villa – Arsenal 18/2: Mental prövning

Martin Efvergren Publicerat: 17 februari 2023

Mittenlaget Aston Villa gästas av ett Arsenal som vill återta sin serieledning i den tidiga lördagsmatchen från Premier League. Matchen spelas den 18 februari 2023 med avspark kl 13:30 på Villa Park.

Aston Villa – Arsenal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Unai Emery har gett Aston Villa en tydligare identitet vilket bidragit till att man har klättrat ett par placeringar i tabellen sedan hans tillträde. Totalt har man spelat ihop 28 poäng på 22 matcher och placerar sig därmed på en elfte plats i Premier League för tillfället.

I lördags stod för en ganska bra insats mot Manchester City, men det slutade ändå med en 3-1-förlust på Etihad Stadium. Det gör att man kommer till det här mötet med två raka förluster då man föll med hela 4-2 hemma mot Leicester i omgången dessförinnan.

Nu väntar så en ny, förmodat tuff uppgift då man tar emot ett Arsenal som just förlorat den serieledning som man haft sedan den tredje omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Det talades om att det var den viktigaste ligamatchen för Arsenal på Emirates Stadium när gjorde upp i seriefinalen mot Manchester City i onsdags. Hemmalaget lyckades dock inte förvalta den möjligheten då gästerna var strået vassare. Gunners föll, totalt sett rättvist, med 3-1 och därmed gick Man City förbi i och med bättre målskillnad. Arsenal har emellertid alltjämt en match mindre spelad.

Arsenals positiva momentum som man haft hela säsongen har nu fått sig en rejäl törn. Man har bara tagit en poäng på de tre senaste matcherna och det faktum att Man City nu står på samma poäng gör läget mentalt prövande.

Aston Villa och Arsenal möttes senast i slutet av augusti och då var de sistnämnda som gick segrande med 2-1 hemma på Emirates.

När de nu möts igen gäller Arsenal som favoriter till omkring 1.85 gånger insatsen. Frågan är dock om de har kraften att resa sig efter det tunga nederlaget i onsdags.

Jag räknar med att Unai Emery gärna vill trycka dit sitt forna lag och att de kommer komma ut framåtlutade för att Arsenal ska få bekänna färg. Sammantaget bör det kunna borga för en mer öppen matchbild och mitt spel blir att båda lagen gör mål till fina 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:30, lördag 18 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo