Speltips, Aston Villa – Bournemouth 9/4: Gasen i botten!

Spelbloggare Publicerat: 8 april 2016

Utan mål i fyra respektive två matcher – kan det bli på tal om ett trendbrott för Aston Villa och Bournemouth när de drabbar samman på Villa Park, eller fortsätter det likadant?

Tvärsist. En hopplös situation. Aston Villa har snittat 0,5 pinnar per match detta spelår, kammat in 16 stycken på 32 matcher, och det sätter dem förstås på jumboplatsen – utan praktisk möjlighet att rädda kontraktet. Ser oerhört tufft ut och frågan är om det finns motivation till att samla krafterna under slutspurten, för att i viss mån rädda deras anseende?

Från andradivisionen – upp till finrummet. Bournemouth har presterat över förväntan; står på en imponerande trettondeplats med så mycket som 11 poäng ner till relegeringszonen, vilket med all sannolikhet betyder att resterande fajter kan förloras allihopa och att man ändå håller huvudet över vattenytan. Blir att spela för enskilda platser uppåt och neråt i tabellen.

Trendbrott offensivt?

Aston Villa är iskalla framåt; har inte målat på fyra raka matcher medan Bournemouth är mållösa i 180 minuter.

Således – tillknäppt och målsnålt? Nja.

För Bournemouth, som alltså mött Tottenham och Manchester City i de senaste matcherna, kan motståndet inte jämföras med detta. Annars finns det faktiskt ett stort offensivt kapital. Dessutom har det varit öppna dörrar bakåt i dessa matcher; tre respektive fyra mål insläppta. Samma sak för Villa – defensiven oroar.

Eftersom båda parter inte har speciellt mycket att spela för under slutspurten av säsongen, finns det utrymme att sätta i växeln. Gissningsvis borde det således komma att utvecklas till en svängig matchbild.

Dessutom saknar Villa deras kapten tillika ytterback Alan Hutton och eventuellt också mittbacken Ciaran Clark. Gästernas spets Benik Afobe är out, men det finns en hyfsad bredd framåt.

Gasen i botten åt båda håll – jag lutar åt att det här kan bli en målrik batalj. Över 2,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt två – spelas till 1,95 x fläsket hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: