Speltips Aston Villa – Bournemouth 18/3: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 17 mars 2023

Tabellelvan Aston Villa tar emot bottenlaget Bournemouth i den 27:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 18 mars 2023 med avspark kl 16:00 på Villa Park.

Aston Villa – Bournemouth

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har varit lite blandad kompott för Aston Villa den här säsongen, men man har stabilare grund att stå på nu under Unai Emerys ledning. På de tre senaste matcherna har man tagit sju poäng och i tabellen har man ryckt ifrån bottenträsket. Just nu placerar man sig på elfte plats med hela åtta poäng ner till Crystal Palace på tolfte plats.

Inför förra helgens bortamöte mot West Ham hade Aston Villa plockat två raka segrar mot Everton och Crystal Palace. Man fick också en bra start då Ollie Watkins gav Birmingham-laget ledningen efter en dryg kvart. Hemmalaget skulle dock replikera ganska snart därefter och 1-1 stod sig sedan genom hela matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mental styrka hos Bournemouth

AFC Bournemouth kommer från tre raka matcher mot tufft motstånd. Man föll först klart hemma mot Manchester City och därefter var man på väg att ta en riktigt fin skalp mot Arsenal på Emirates. Där skaffade man sig en 2-0-ledning med en dryg halvtimme kvar att spela, men hemmalaget reste sig, vände och vann. En blytung förlust för Gary O’Neils manskap var därmed en faktum.

Med det i beaktning var insatsen i förra helgens hemmamöte mot Liverpool än mer imponerande. Precis som mot Arsenal så gav Phil Billing Bournemouth ledningen, men den här gången kunde man försvara 1-0 matchen igenom. De tre viktiga poäng till trots så ligger man ändå under nedflyttningsstrecket inför den här helgens omgång.

Aston Villa och Bournemouth möttes senast i den första omgången av Premier League. Då vann de sistnämnda med 2-0 hemma på Vitality Stadium och faktum är att Bournemouth har vunnit de fyra senaste mötena mot Aston Villa.

Det är emellertid hemmalaget som gäller som favoriter inför den här matchen. En rak etta ger omkring 1.70 gånger insatsen.

På pappret är Bournemouth nog de svagaste laget i serien, men som lag går de sällan att räkna ut. Att man kunde studsa tillbaka och slå Liverpool efter den snöpliga förlusten mot Arsenal visar på moral och mental styrka.

Jag tror att Bournemouth kommer kunna stå upp på ett bra sätt även i den här matchen. Aston Villas tre senaste matcher har varit målsnåla och jag finner anledning att tro på en tät tillställning även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.92 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.92
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 18 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo