Speltips Aston Villa – Brighton 30/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 29 september 2023

De båda topplags-aspiranterna Aston Villa och Brighton & Hove Albion gör upp i den sjunde omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 30 september 2023 med avspark kl 13:30 på Villa Park.

Aston Villa – Brighton

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en fin vår och ett par starka värvningar gick Aston Villa in i den här säsongen med höga ambitioner. Även om man har gått på ett par plumpar inledningsvis så får helheten ändå sägas vara godkänd så här långt. I Premier League har man spelat ihop 12 poäng på sex matcher, vilket ger en sjätte plats i tabellen inför den här omgången.

Unai Emerys manskap kommer nu till det här viktiga mötet med två raka segrar i ligaspelet. Förra helgen stod man för en stabil insats då man bortaslog Chelsea med 1-0. Detta efter att Ollie Watkins gjort matchens enda mål sedan hemmalaget åkt på en utvisning i den andra halvleken.

I veckan tog man sedan emot Everton i Ligacupen med en till delar roterad startelva. Det räckte inte för att ta sig vidare då man föll med 2-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna förutsättningar

Brighton & Hove Albion har inlett säsongen på ett imponerande sätt. Man har vunnit sina tre senaste ligamatcher mot Newcastle, Manchester United och senast Bournemouth och i samtliga tre matcher har man gjort tre mål. Totalt har man tagit 15 poäng på sex matcher där hemmaförlusten mot West Ham är det enda poängtappet.

I onsdagens bortamöte mot Chelsea i Ligacupen gick man dock mållösa. Hemmalaget vann till slut med 1-0 mot ett Brighton som inte riktigt hade energin som krävdes.

Aston Villa och Brighton möttes senast i den sista omgången av förra säsongen. I den matchen på Villa Park gick hemmalaget segrande med 2-1. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna. Hos spelbolagen gäller Aston Villa som knappa favoriter till ett odds omkring 2.55.

Brighton är tre poäng före Aston Villa i tabellen och båda lagen kommer från förluster i sina två senaste cupmatcher. Där har båda tränarna emellertid valt att rotera i startelvan. Jag räknar med att de kommer vara bättre påkopplade här och det finns verkligen anledning att tro på en underhållande tillställning mellan två offensivt inriktade lag.

Brighton är målgladast i Premier League så här långt med ett snitt på 4.33 mål per match. Aston Villa är delad trea i samma kategori, där man har ett snitt på 3.67 mål per match. Jag tror på en öppen matchbild här och mitt spel blir att det kommer göras över 3.5 mål totalt till 2.12 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 3.5 mål totalt
Odds: 2.12
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:30, lördag 30 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo