Speltips: Aston Villa – Chelsea 2/4: Klass- och motivationsskillnad

Spelbloggare Publicerat: 1 april 2016

Botten möter… mitten – men klasskillnaden bör väl vara större än så? Aston Villa, som tappat hoppet om nytt kontrakt helt och hållet, möter ett Chelsea som endast har seriespelet att fokusera på. Varåt det barkar är tveklöst.

Premier League-lördagen inleder dessa två – en rätt trött match på förhand.

Aston Villa har tampats nere i den absoluta botten av tabellen sedan starten och står som en hopplös jumbo med sju fajter kvar att avverka. Att 12 pinnar skulle hämtas in mot Norwich över strecket, när den samlade skörden just nu står på 16 – händer inte.

För Chelsea, som alltså är mästare, har katastrofen varit närmast lika stor; tippade som klara favoriter till titeln, ett material i klass med det mot fjolårets, men den katastrofala starten och första halvan av spelåret innebar att José Mourinho fick sparken och Guus Hiddink hämtats in temporärt. Resultaten är påbättrad, men det finns fortfarande saker att fila på, för att uttrycka det milt. Det finns mer att önska…

Villa hopplöst usla

Tärt hårt på moralen i Chelsea med respassen ur såväl Champions League som FA-cupen strax före uppehållet – de sista titelchanserna slocknade inom loppet av mindre än en vecka. Det råder knappast harmoni i truppen, men ett flertal platser – eventuellt Europabiljetter – finns att spela för och det får ses som en okej morot inför slutspurten.

Eller ja, i alla fall i jämförelse med Aston Villa. Det har sett så hopplöst ut mer eller mindre under hela spelåret och fokus är på förberedelserna inför nästkommande upplaga i Championship. Om de inte värvar på bra inför den, kommer de ens hålla för mittenskiktet där? Så pass usla vill jag ändå påstå Villa vara.

Så, en bättre möjlighet att bryta den vinstfria sviten på fyra matcher får Chelsea inte. Ska faktiskt nämnas att spelschemat varit oerhört otacksamt. Aston Villa har förlorat hela sex matcher i följd och håller sällan måttet.

Stort minus för Chelsea att Diego Costa är avstängd, men bättre tillfälle att avverka en sådan får man inte. Det här ska de blåa från London vinna utan större problem, trots att en av de stora stjärnorna saknas.

Raka tvåan spelas till 1,65 x polletterna.

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner, rak tvåa
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 13:45, lördag 2/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Aston Villa 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chelsea 1,65 betsafe logo
Över 2,5 mål 2,00 redbet logo
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: