Speltips Aston Villa – Crystal Palace 16/9: Målglatt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2023

Aston Villa tar emot Crystal Palace i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 16 september 2023 med avspark kl 16:00 på Villa Park.

Aston Villa – Crystal Palace

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Om man ska sammanfatta Aston Villas första fas av säsongen på ett enkelt sätt så kan man säga att det började illa, fortsatte övertygande och slutade sedan på ruta ett.

I premiären föll man med stora siffror borta mot Newcastle och därefter radade man upp fyra raka klara segrar om vi räknar in mötena mot Hibernian i Conference League-kvalet. I Premier League slog man Everton hemma med 4-0 och Burnley borta med 3-1.

När man sedan ställdes på lite tuffare prov igen, då man ställdes mot Liverpool på Anfield, blev man på nytt ganska ordentligt sårade. Med en högt stående backlinje fick man stora problem mot ett bra Liverpool som vann rättvist med 3-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Crystal Palace kan störa

Crystal Palace fick ett lyft under Roy Hodgsons ledning i våras och under säsongsinledningen har man fortsatt på ett positivt sätt. På sina fyra spelade matcher har man tagit sju poäng vilket ger en sjunde plats i den unga tabellen.

Man inledde med att ta en rättvis seger borta mot Sheffield United och därefter stod man upp på ett bra sätt i derbyt mot Arsenal. Det slutade dock i en 1-0-förlust på Selhurst Park. I den tredje omgången spelade man sedan 1-1 borta mot Brentford. I de två senaste matcherna fick man också fart på målskyttet då man först slog Plymouth med 4-2 i Ligacupen och därefter Wolverhampton med 3-2 i den sista ligamatchen innan uppehållet.

Aston Villa och Crystal Palace möttes senast på Villa Park i början av mars och hemmalaget vann då med 1-0. Det ska dock sägas att detta var i slutet av Patrick Vieiras blytunga period som Palace-tränare. När lagen nu möts igen gäller Aston Villa som favoriter till omkring 1.91 gånger insatsen.

Unai Emery har verkligen fått Aston Villa att lyfta och sommarens värvningar har inte direkt gjort laget mindre slagkraftigt. Att döma av säsongsinledningen har man dock en bit kvar för att rå på de bästa.

Aston Villa är rättmätiga favoriter här, men de spelar med ganska hög risk och det är inte otänkbart att ett välorganiserat Crystal Palace kan störa dem. Samtliga Aston Villas matcher den här säsongen har blivit målrika och jag finner anledning att tro att det kommer göras minst ett par mål även i den här matchen. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål totalt
Odds: 1.87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 16 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo