Speltips, Aston Villa – Leeds 29/12: Unibet helt fel ute

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2016

Torsdagens TV-match i fotbollens värld från Viasat spelas mellan Aston Villa och Leeds United, i vad som kan bli en oerhört intressant batalj – kanske en där det smäller lite extra? Vi testar hur som helst ett spelobjekt på kortmarknaden, var spelbolagens åsikter är vitt skilda.

Under den erfarne tränaren Steve Bruce har Aston Villa hittat stilen på nytt och en av de stora anledningarna till hur man förmått att studsa uppåt i tabellen är att kryssen, som dessförinnan var så förödande, kunnat undvikas i större utsträckning – och även om spelet inte alltid klickar fullt ut, har bra resultat kunnat lösas.

Inför den här fajten, som öppnar omgång 24, skiljer sju poäng upp till playoffområdet – ett avstånd som absolut ska kunna hämtas in om nivån hålls uppe. Aston Villa känner blodsmak i jakten på en Premier League-plats, samma serie som de föll ur förra året.

Leeds står också stärkta med vinster som bara radas upp på löpande band; 8-0-2 står formraden i Championship i och det är oerhört imponerande i en så pass tuff och tajt serie. Femteplatsen innehas just nu och den svenske mittbacken Pontus Jansson och hans kamrater är en av de starkaste kandidaterna för uppflyttning som situationen serut.

Kortspelet testas

Formstarkt mot formstarkt och friska pinnar på spel. Det här kan absolut hetta till – en match av stor betydelse, som också har potential att bli tät, och då kan det smälla till lite extra.

Aston Villas matcher har dessutom tenderat att blixtra till lite extra. I snitt har det blivit 5,0 ostskivor i deras 11 hemmamatcher och Leeds bortasnitt är på 3,5. Då räknar vi inte ens in de röda, som rättas som två i statistiken.

Och för oss som är inne på att det ska bli en del kort, är det passande att Roger East är den som har pipan vid munnen. Han tenderar att kasta runt en del med korten; har kastat ut hela 63 ost- och fem tomatskivor på 15 matcher – ett snitt på 4,2 med de förstnämnda och 0,33… på de sistnämnda.

Spelbolagens åsikter är vitt skilda här – Unibet har linan på 3,5 med övern som knapp favorit, Bet365 på 4,0 med fifty-fifty för över- respektive underspelet och Bethard på 4,5 med undern som favorit. Undertecknad lutar åt att det är de senare nämnda som är rätt ute.

Över 3,5 kort spelas därför till 1,75 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Observera att rött kort räknas som två i statistiken. Maxsumman är således tre stycken per spelare.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 29/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: