Speltips, Aston Villa – Leicester 16/1: William Hill dukar upp fint odds

Spelbloggare Publicerat: 15 januari 2016

Villa Park är platsen och det är ännu en match där botten möter toppen. Tabelljumbon Aston Villa plockade sin andra trea för året senast och ställs mot tvåan Leicester på Villa Park. Fortsätter de på samma spår?

Det skulle snarare vara botten mot botten. Istället – botten mot toppen. Aston Villa tippades, precis som det också blivit, få stora bekymmer i årets Premier League och fick efter vinsten i premiären vänta på den andra i flera månader, till i början av den här veckan mer bestämt.

Trean innebar att Aston Villa lyft över tvåsiffrigt i poängkolumnen – efter 21 spelade matcher. Förstås ett miserabelt facit, men hoppet om nytt kontrakt har i viss mån kommit tillbaka när det ”bara” skiljer åtta pinnar upp till död mark och Swansea City precis ovanför strecket.

Vad det verkade som hade Leicester fallit ner på jorden. 0-1-förlusten mot Liverpool följdes upp av 0-0 mot såväl Manchester City som Bournemouth och därefter 2-2 borta mot Tottenham i FA-cupen. Svårt spelschema, men fyra matcher i följd utan vinst, tre i serien, tar förstås hårt på en klubb som fajtas om titeln. Dock studsade man tillbaka och plockade en fenomenalt imponerande trea borta mot Tottenham i veckan, med 1-0.

Skiljer 29 pinnar mellan lagen

Arsenal i toppen av serien har bara tre plusmål mot Leicester och titelhoppet lever alltjämt för skrällkometen. Även om det fanns vissa indikationer på det, verkar den där dippen inte komma – att vinna över Tottenham på White Hart Lane visar på styrkan hos kollektivet Leicester. Också skönt att man får positiva besked defensivt.

Nu besöker man alltså tabelljumbon Aston Villa och den här vinsten mot Crystal Palace. Hur stor vikt ska vi lägga vid den, egentligen? Spelet imponerade inte överdrivet och matchens enda mål kom dessutom på en hörna, mot ett mycket formsvagt Crystal Palace.

Slår vi ihop alltsamman bör ändå Leicester ha ett större favoritskap än vad oddssättarna anser. Att det skiljer 29 mellan dem, visar på den stora klasskillnaden som trots allt råder. Och ja, det omvända mötet vann Leicester med 3-2, efter att man vänt 0-2 med så lite som 18 minuter kvar av ordinarie speltid.

Gästerna har närmast hela truppen intakt och Aston Villa saknar flera betydelsefulla pjäser; bland annat Alan Hutton, Jordan Amavi samt eventuellt Carlos Sánchez.

Raka tvåan spelas till 2,25 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 16/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Aston Villa 3,65 unibet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Leicester 2,25 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,25 expekt logo
Under 2,5 mål 1,71 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: