Speltips Aston Villa – Liverpool 8/1: Rak vinnare i FA-cupen

Spelbloggare Publicerat: 8 januari 2021

Klassiska FA-cupens tredje runda bjuder på en höjdartillställning i form av Aston Villa – Liverpool under fredagskvällen. Spelbloggare.se har införrapporten inför matchen; förutsättningar, odds, statistik och såklart – ett speltips.

Aston Villa - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Redan i runda nummer tre smäller det alltså med en tungviktsbatalj. Överraskningen tillika Premier League-åttan Aston Villa mot bjässen Liverpool. Det blir någonting att sätta tänderna i, eller hur?

Sedan ska det tas hänsyn till att FA-cupen inte längre är vad den en gång varit. Den är numera något längre ner på prioriteringslistan, även om den för all del inte tas alltför lätt på. Likväl är det en möjlighet för lagen att rotera runt lite i startelvorna, inte minst i de tidigare omgångarna.

Lagnyheter:

Rotation är att vänta från båda sidor, om än det är oklart i vilken utsträckning. Hur som helst saknar Aston Villa med all säkerhet skadeduon bestående av Wesley samt Trézéguey medan Ross Barkley inte heller förväntas vara fit for fight från start. Men en plats på bänken, månne?

Liverpool har desto fler avbräck listade; Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip, Konstantinos Tsimikas, Naby Keita och Diogo Jota.

Förväntade startelvor:

Aston Villa (4-3-3): Heaton; Taylor, Hause, Mohamady, Guilbert; Hourihane, Nakamba, Ramsey; Ghazi, Davis Traoré.

Liverpool (4-3-3): Kelleher; Robertson, Fabinho, Philips, Williams; Chamberlain, Thiago, Jones; Origi, Minamino, Shaqiri  Tips: Spela shaqiri som första målskytt till 12,50 hos unibet!
18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen:

Offensiv bredd i Liverpool

Bredden i Liverpool överhuvudtaget är en helt annan än vad den är i Aston Villa, och då i synnerhet på de offensiva positionerna. Detta är extra viktigt med tanke på att det väntas roteras kraftigt åt båda håll. Dessutom kommer bortalaget ha fler vassa kort att skicka in från bänken, vid behov.

För Aston Villa, som på alla sätt och vis är en succé i år, kan betydelsen av de inhemska cuperna bli klart mindre när de har goda möjligheter på en bra position i seriespelet. Därutöver har de mindre än Liverpool till kommande match. Så, hur mycket kraft är de villiga att investera här?

Efter ett par, tre sämre matcher tror vi att Liverpool – med flera spelare som vill ta ett steg närmare startelvan – kommer lösa det här och vinna. Troligen redan under ordinarie speltid också.

Den raka tvåan spelas till oddset 2,15 hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner, rak tvåa
Odds: 2,15
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: