Speltips, Aston Villa – Manchester City 30/1: En vinnare är hittad

Spelbloggare Publicerat: 30 januari 2016

PL-botten mot toppen i FA-cupen när Aston Villa och Manchester City ryker ihop i den fjärde FA-cuprundan. Trots värdens pånyttfödelse, lockar bortaoddsen oss rejält.

Den här pånyttfödelsen, nya Aston Villa eller vad man vill kalla det – hur pass seriöst bör de orden tas? Givetvis är det positiva resultat som PL-jumbon löst på sistone, men ofta i enklare matcher och med visst flyt. Och ja, det skiljer fortfarande hela tio pinnar upp till säker mark i serien. Litet ljus som tänts i tunneln, men visst är det fortfarande närmast kolsvart.

Manchester City varvar topprestationer med halvdana sådana; säckar dock sällan ihop helt och hållet. Tre pinnar skiljer upp till serieledande Leicester City i serien; man är dessutom vidare i Ligacupen efter 3-1-vinsten över Everton senast och ska ses med en superb chans att avancera vidare även i FA-cupen.

Raka tvåan spelas

Vad talar för att Aston Villa ska räcka till här?

Kvalité? Nja. Motivation? Nja. Manchester City borde lösa det här utan omspel, det är i alla fall känslan på förhand.

31 pinnar skiljer lagen åt i Premier League och det visar på den enorma klasskillnaden som råder. Aston Villa borde förstås ha fått en självförtroendeboost i och med de senaste resultaten – fem raka utan förlust – men har knappast briljerat och är tydligt begränsade. Manchester City har även de fem i följd utan torsk. Sopade undan Everton med stabila 3-1 senast.

Motivationsfaktorn då? Aston Villa har inte råd att fokusera alltför hårt på cupen. Överlevnad i Premier League står som prioritet ett och det skulle inte förvåna om det bjuds på lite rotation från deras sida. Det när truppen redan är tunn. Ligacupen åkte de ur mot Southampton i oktober förra året och var nära att schabbla till det mot Wycombe Wanderers, huserande i League Two, i den senaste FA-cuprundan.

Rotation lär vi få se även från City – dessutom saknas bland andra Kevin De Bruyne, Vincent Kompany och Aleksandar Kolarov, vilka alla är skadade – men det finns en helt annan bredd och trots viss rotation städades Norwich undan med 3-0 på bortaplan i den förra cuprundan…

Den raka tvåan synar vi till 1,77 x insatsen hos Betrally.

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner, rak tvåa
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Aston Villa 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,90 unibet logo
Manchester City 1,77 betrally logo
Över 2,5 mål 1,91 betstarsknapp logo
Under 2,5 mål 1,95 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: