Speltips Aston Villa – Newcastle 15/4: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 14 april 2023

Det är två formstarka lag som gör upp när Aston Villa tar emot Newcastle United i den tidiga lördagsmatchen från Premier League. Matchen spelas den 15 april 2023 med avspark kl 13:30 på Villa Park.

Aston Villa – Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Aston Villa har verkligen fått snurr på grejerna den senaste tiden och utmanar nu om en Europa-plats till nästa säsong. Man har vunnit sex och kryssat en av sina sju senaste matcher och har därmed klättrat upp på en sjätte plats i Premier League. Man är en poäng före Brighton, men de har då två matcher färre spelade.

Unai Emery tog över Aston Villa i november men det blev inget omedelbart lyft. Sedan slutet av februari har så alla bitar börjat hitta sin plats och sviten man är inne i nu har gett hela klubben nytt syre.

Förra helgen tog man emot Nottingham Forest på Villa Park men hemmapubliken fick inte se vad man hade hoppats på i den första halvleken då den blev ett riktigt sömnpiller. I den andra halvleken kunde Aston Villa höja sig och gå ifrån till en 2-0-seger. Det var långtifrån en briljant insats av hemmalaget, men framgång föder framgång och det självförtroende som man byggt upp var nyckeln i den här matchen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Newcastle United är ett annat lag med självförtroendet på topp. De har just nu greppet om andraplatsen i Premier League och man kommer till den här matchen med fem raka segrar i bagaget.

Efter att ha krossat West Ham med 5-1 på bortaplan i den näst senaste omgången så ställdes Eddie Howes manskap på tuffare prov förra helgen. I halvtid i bortamötet mot Brentford låg man, fullt rättvist, under med 1-0 i halvtid. Detta sedan man gett motståndarna två straffar varav den ena förvaltades. Precis som Aston Villa så kunde Newcastle höja sig och göra vad som krävdes för att vinna. Alexander Isak blev då matchvinnare efter att ha satt dit 2-1-målet i den 61:a minuten.

När Aston Villa och Newcastle möttes på St. James’ Park i höstas slutade det med en 4-0-seger för hemmalaget. Sedan dess har Unai Emery höjt Aston Villas nivå ganska påtagligt, men Newcastle gäller ändå som favoriter till omkring 2.18 gånger insatsen.

Vi har alltså att göra med två av Premier Leagues formstarkaste lag och jag räknar med att det här kan bli en fartfylld och underhållande match. Newcastle har varit svåra att göra mål på den här säsongen, men de har öppnat upp sig lite mer på sistone och det har lönat sig. Därför bör man komma att fortsätta på inslagen väg här.

Båda lagen har gjort mål i fyra av Newcastles fem senaste matcher och jag finner anledning att tro att det kan bli så även här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.84 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 13:30, lördag 15 april
TV: 
Stream:  viaplay logo